Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom soba

Hoće li se ovo dogoditi i kod nas? U Srbiji se studenti u domu sada mogu izjasniti kao transrodne osobe

Objavljeno 28.11.2018.

Prilikom liječničkog pregleda prije useljenja u studentski dom, studenti u Srbiji ispunjavaju obrazac. Između ostalog, tamo moraju zaokružiti i spol. Od ove akademske godine, studenti mogu birati između ženskog i muškog spola te opcije 'transrodna osoba'.

U njoj niste odrasli, ali vam postane kuća: Znate li koje se stvari nalaze 'starter packu' svake domske sobe?

Objavljeno 11.10.2018.

Studentski život se uvelike razlikuje od bilo kojeg drugoga. Većina se upravo tada prvi put osamostali i krene se loviti u koštac sa stvarnim životom. Neki se u tome bolje snađu, neki malo manje.

'Plakala je u 4 ujutro dok ne bi zaspala': Ovo su najgori scenariji koje ćete proživjeti s cimerima u domu

Objavljeno 24.04.2018.

Studentski život najčešće podrazumijeva i cimerstvo. Dok neki studenti s cimerima stanuju u stanovima, drugi se moraju 'gužvati' u domskoj sobi. Nažalost, od cimera iz doma teže je pobjeći jer je riječ o suživotu u samo nekoliko kvadrata sobe, a 'tortura' može biti puno gora nego u stanu.

FOTO Uči po 20 sati pa mu soba izgleda ovako! Je li ovo najveći prljavac među studentima?

Objavljeno 07.03.2018.

Učenje i pospremanje sobe često ne idu ruku pod ruku, ali mnogi studenti se ne mogu koncentrirati na knjigu kada je oko njih nered. To nije slučaj s jednim studentom koji navodno ne stigne spremati zbog višesatnog učenja pa mu soba izgleda kao studentska varijanta svinjca. Možda čak i gore.

Jer posteri nisu samo za tinejdžere: Studenti pokazali što drže na zidovima svojih soba u domu

Objavljeno 28.11.2017.

Soba u studentskom domu uopće ne mora izgledati monotono, dapače - može podsjećati na sobu koju smo ostavili u gradu u kojemu smo živjeli. Srećom, soba zgleda 'svježije' i pokazuje osobnost njenog stanara čim se malo urede zidovi, a to je barem jednostavno.

Studentica uredila domsku sobu u retro stilu - napravila i fora mini kuhinju

Objavljeno 14.09.2017.

Domske sobe ne moraju izgledati isto te bi student trebao imati mogućnost urediti je prema vlastitom ukusu i osobnosti. Naravno, ne govorimo ovdje o totalnom preuređenju sobe jer to nije dozvoljeno, nego o tome da sobu prilagodimo sebi. Upravo to je napravila jedna studentica kada je sobu uredila u retro stilu.

U novom ruhu: Studenticama se nije sviđala soba u domu pa su je brutalno preuredile

Objavljeno 25.08.2017.

Sobe u studentskim domovima uglavnom izgledaju isto svugdje u svijetu: radni stol sa stolicom, krevet i stolna lampa, polica. Neki studenti ipak žele živjeti u prostoru koji će odražavati njihovu osobnost, kao ove dvije studentice koje su svoju domsku sobu pretvorile u pravu oazu.

Rezerviraj smještaj po svom guštu! Mali vodič za odabir soba u najvećem zagrebačkom domu

Objavljeno 18.08.2017.

Rezultati natječaja za zagrebačke studentske domove izašli su jučer i već stvorili puno pitanja u glavama budućih studenata. Neki od njih nisu dobili dom pa se pitaju 'što sada?', a oni koji će postati budući stanari domova pitaju se što su to 'kategorije' te koju je sobu i u kojem paviljonu najbolje izabrati.

Od danas kreće on-line rezervacija soba u zagrebačkim domovima

Objavljeno 17.08.2017.

Nakon iščekivanju rezultata Natječaja za smještaj u domovima i pada servera uslijed prevelike navale studenata, danas je započela on-line rezervacija soba.

Za plakati od smijeha: U zagrebačkom domu osvanula 'sigurna soba' na studentski način

Objavljeno 30.06.2017.

Sigurnost nam uvijek treba biti na listi prioriteta pa se to svakako može upotrijebiti na situacije u prometu, seksu, ali čini se i u studentskom domu.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se