Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom sport

Lakše do ekipe: Pričali smo sa studentima koji su napravili aplikaciju uz koju nećete biti sami u novom gradu

Objavljeno 03.12.2018.

Kada vam sljedeći put bude nedostajao igrač ili pak ekipa za 'basket', nogomet ili neku društvenu igru, nećete morati kukati! Zašto? Jer je jedan zagrebački student došao na ideju kako riješiti taj problem pa sa svojim timom napravio aplikaciju naziva '4real' koja studentima omogućava da bez problema nađu partnera za sport ili igranje društvenih igara.

Znate li što je bikini fitness? Studentica Ema je državna viceprvakinja u sportu koji cijeni ljepotu i mišiće

Objavljeno 10.04.2018.

Kad razmišljamo o bodybuildingu, glavna asocijacija su nam ogromni mišići i teretana. No, jeste li znali da postoji grana bodybuildinga naziva bikini fitness? Baš u toj 'disciplini' prvakinja je studentica Ema sa Sveučilišta Sjever koja dokazuje da mišićavo tijelo mogu imati i studenti, unatoč svim svojim fakultetskim obavezama.

Petkom u štiklama, subotom u kopačkama: Gabrijela je studentica koja ruši sve predrasude

Objavljeno 05.04.2018.

Četvrta godina ekonomije, boravište kultni studentski dom Stjepan Radić, osvajačica studentskih srijeda, petaka, subota... Uz jedan maleni, ali najvažniji dodatak: osim što osvaja studentske srijede, Gabrijela osvaja i nogometne terene.

U balonu bez zraka ruše protivnike i zabijaju golove: Studenti iz Slavonije poludjeli za neobičnim sportom

Objavljeno 28.03.2018.

Svaka godina iznjedri barem jedan neobični sport pa tako studenti u Zagrebu mogu trenirati i odrađivati tjelesni uz 'svop' koji podsjeća na spoj badmintona i picigina dok studenti u Slavonskom Brodu luduju za drugim 'egzotičnim' sportom.

Računalo kao sportski teren: Student PMF-a napravio klub za trening gejmera

Objavljeno 12.03.2018.

Igranje videoigara nikada nije bilo popularnije, a u zaradi, gejming industrija prešišala je mnoge unazad par godina pa čak i filmsku industriju. To su prepoznali mnogi te od igranja igara napravili e-sport; taj koncept je sve popularniji i u Hrvatskoj, a relevantnim ga želi učiniti student zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Studentica Matea je prvakinja u karateu, a propušta prvenstva zbog nedostatka novca

Objavljeno 31.01.2018.

Premda se mlade od djetinjstva potiče na aktivno bavljenje sportom i ohrabruje da postanu sportaši, ako to konačno i ostvare nastupa velika hrvatska tragedija. Za određene sportove u Hrvatskoj nedostaje novca za sportaše koji bi htjeli ići na svjetska natjecanja, a upravo je to na svojoj koži iskusila studentica, vrhunska karatistica, Matea Cikoja.

Mlada nada streljaštva: Studentica Ivana puškom 'barata' bolje nego šminkom

Objavljeno 29.12.2017.

Pucanje i metci svakodnevica su za Koprivničanku Ivanu Babić, ujedno studenticu menadžmenta turizma i sporta u Čakovcu. Ova 21-godišnjakinja želi predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama u disciplini streljaštva, a osim toga, želja joj je i završiti fakultet te se nastaviti baviti ovim sportom.

Budući fizioterapeut impresivnih mišića: Brucoš Ian niže medalje na natjecanjima u dizanju utega

Objavljeno 26.07.2017.

Teretana, surovost, mišićavo tijelo i urlici karakteristike su powerliftinga koji iz godine u godinu sve više privlači i intrigira ljude. Riječ je o sportu koji se temelji na tri različite vježbe snage – čučnju (squat), potisku klupe (bench press) te mrtvom dizanju (dead lift). Jedan od mladih prvaka u ovom sportu je i zagrebački brucoš Ian Petrović kojem je dizanje utega strast.

Bolji od badmintona, brži od picigina: PMF-ovac osmislio jedinstveni sport koji možete zaigrati na tjelesnom

Objavljeno 25.07.2017.

Svop je sport koji se od ljetnog semestra ove akademske godine studentima stoji kao izbor sporta za 'odradu' tjelesnog. Radi se o vrlo neobičnom sportu koji se igra s tri loptice, a osmislio ga je zagrebački student Domagoj Oreški.

Kampusijada najavila najveću posjećenost i najbogatiji program dosad

Objavljeno 09.05.2017.

Na ovogodišnjoj, osmoj Kampusijadi natjecatelji su mogu birati između čak 21 discipline u kojoj će sudjelovati. Cilj ovoga projekta je zainteresirati studente Sveučilišta u Zagrebu za rekreaciju, sport i druženje na otvorenom.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se