Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom stipendija

Kraj nepravde: Više neće biti oporezivanja stipendija pa roditelji neće morati vraćati nagrade za izvrsnu djecu

Objavljeno jučer

Studenti konačno mogu odahnuti jer im se od sada stipendije više neće oporezivati. Zbog apsurdne zakonske odredbe roditelji odličnih studenata vraćali su njihove nagrade te su mnogi studenti odustali od studentske razmjene odnosno Erasmusa.

Čeka ju Cambridge: Marina je prva studentica iz BiH koja je dobila stipendiju Billa Gatesa

Objavljeno 10.09.2018.

Studiranje na prestižnim sveučilištima poput Cambridgea ili Oxforda za neke su samo velika želja i san, a za neke postaju realnost. Upravo u ove druge ušla je i studentica Marina Veličković iz Bosne koja je dobila stipendiju Billa Gatesa za studij na Sveučilištu Cambridge.

Za sve studente koji žele državnu stipendiju: Stigao je novi Pravilnik, a promjena je nekoliko

Objavljeno 03.09.2018.

Objavljen je novi Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata za državnu stipendiju u STEM područjima znanosti što je vrlo bitna informacija za studente koji žele aplicirati za navedenu stipendiju.

Ukida se Fond iz kojeg su se stipendirala djeca branitelja: Od ministra doznajemo trebaju li strahovati za svoje stipendije

Objavljeno 06.07.2018.

Proteklih par godina s 'braniteljskim' stipendijama dolazilo je do 'drž' ne daj' situacije što se datuma objave natječaja i trenutka isplate tiče, a sve se češće čuju i kritike na račun smanjivanja iznosa same stipendije. Ovaj tjedan uslijedila je vijest o ukidanju Fonda iz kojega su se isplaćivale stipendije...

 Morat će mu platiti štetu: Mladić ostao bez prestižne stipendije zbog ljubomorne djevojke

Objavljeno 18.06.2018.

Zamislite da se prijavite za stipendiju kako biste njome pokrili troškove života i studiranja na svom studiju iz snova. Dobijete odbijenicu pa kasnije saznate da je vaš partner ili partnerica kriv za to? Upravo se to dogodilo mladiću Ericu Abramowitzu čija je tadašnja djevojka zatajila da je dobio stipendiju i to zbog vlastite ljubomore.

1500 kuna za studente iz 5 županija: Provjeri studiraš li na 'pravom' faksu i prijavi se za fini džeparac

Objavljeno 28.05.2018.

U Zakladi Novo sutra vjeruju da radeći zajedno okruženje mogu učiniti boljim mjestom gdje se izvanredni mladi ljudi obrazuju bez obzira na materijalni status.

Nakon diplome i zapošljavanja – šok: FER-ovac mora vratiti 81 tisuću kuna stipendije

Objavljeno 25.05.2018.

Čini se da studenti trebaju biti oprezniji prilikom primanja stipendije te se raspitati što ti novci donose, odnosno, koje su njihove odgovornosti i obaveze nakon što završe fakultet. Ako budu neoprezni mogli bi završiti kao FER-ovac Patrik koji mora vratiti vrtoglavu svotu novca od stipendije jer se po završetku fakulteta nije zaposlio u svojoj županiji.

Od 2377 prijava odabrali samo 500: Jeste li na popisu za privlačnu stipendiju od 7 tisuća kuna?

Objavljeno 20.04.2018.

100 stipendija podijeliti će se studentima za studij u Republici Hrvatskoj, a 400 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

Provjerite jeste li na listi: Napokon objavljeni rezultati natječaja za braniteljsku stipendiju

Objavljeno 19.04.2018.

Iako se činilo da studenti neće tako skoro saznati rezultate natječaja za 'braniteljsku' stipendiju, obistinilo se obećanje ministra branitelja, Tome Medveda koji nam je u razgovoru u utorak rekao da će rezultati biti poznati ovaj tjedan pa sada studenti znaju jesu ostvarili pravo na novčanu potporu.

Može li se živjeti samo od stipendije? Student probao preživjeti sa šest kuna dnevno – evo kako se proveo

Objavljeno 17.04.2018.

Koliko novca dnevno je studentima potrebno za 'preživljavanje'? Svatko će navesti drugu cifru, ali sigurno nikome ne bi pao napamet iznos od svega nekoliko kuna. Upravo se toga dosjetio jedan student kada je odlučio živjeti sa šest kuna dnevno.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se