Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom studenti

Otkriveno 50 stranih studenata 'ilegalaca'

Objavljeno 06.05.2015.

Inspektori Službe za poslove sa strancima, radi sprječavanja ilegalnog boravka stranih državljana koji studiraju u BiH, nastavili su aktivnosti kontrole kretanja i boravka stranih državljana, te su krajem prošlog mjeseca izveli opsežnu kontrolu na nekoliko visokoškolskih ustanova na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala i Foče, kao i domova i smještajnih kapaciteta koje studenti koriste.

Cimerica iz pakla: studentica pokušala otrovati svoje cimerice!

Objavljeno 05.05.2015.

Ako ste mislili da je vaš cimer koji hrče, ne pere suđe i ostavlja prljavo donje rublje na stolici najgori, razmislite još jednom.

Bolonjska reforma samo pojačala 'burnout' sindrom među studentima

Objavljeno 27.04.2015.

Burnout nije nimalo bezazlen problem, posebice u današnjem vremenu brzog življenja, brzog gomilanja svakojakih trauma i brzog gubljenja živaca. Mnogi stručnjaci upozoravaju kako se radi o bolesti modernog društva, pojedinačnom ali i masovnom sindromu, odnosno sve učestalijim psihofizičkim reakcijama ljudskog tijela i duha na pojačan stres na radnom mjestu, u školi, na fakultetu, čak i u nekim naizgled posve običnim situacijama, na kavici u kafiću...

Studentski projekt: kako izgleda mozak na drogama?

Objavljeno 21.04.2015.

U sklopu projekta iz psihologije, jedna studentica je zanimljivim posterima pokazala kako izgleda ljudski mozak na različitim drogama.

147 sekundi za Keniju: zagrebački studenti nepomično ležali ispred HNK-a!

Objavljeno 17.04.2015.

Drugog travnja 2015. godine u Keniji je ubijeno 147 studenata na sveučilišnom kampusu. Gotovo jednak broj osoba je poginuo u rušenju aviona tvrtke Germanwings. Ova dva događaja razlikuju se u tome što su sasvim drugačije odjeknuli u javnosti.

Studentica živjela na 10 kalorija dnevno, a sada je pobijedila anoreksiju: 'Želim biti primjer'

Objavljeno 16.04.2015.

24-godišnja studentica iz Britanije proživjela je pakao anoreksije, a sada kada se oporavila, želi poslužiti kao primjer drugim mladim djevojkama.

Studentica informatike upozorava: ovo nikad nemojte reći 'geeketama'

Objavljeno 15.04.2015.

Znanost, matematika i tehnologija su muški posao - jedna je od predrasuda koje su ostale gotovo nepoljuljane čak i u 21. stoljeću. Međutim, sve je više inicijativa koje to žele promijeniti, od male škole programiranja za djevojčice uz vodstvo omiljenih animiranih princeza do konkretnih akcija koje ženama s tehnoloških sveučilišta pomažu da se bolje snađu u pretežno muškom okruženju.

Veš, gaće i drva kao dio interijera: studenti na hodnicima zajedno sa stanarima

Objavljeno 14.04.2015.

Cijela priča mogla bi se svrstati u rubriku – vjerovali ili ne. Dok predavanja traju, samo dva metra iznad studenata i profesora odvija se neki drugi život, mimo katedre i skripte: kuha se ručak, sprema večera ili zimnica, suši veš.

Studenti dobivaju besplatan smještaj u zamjenu za druženje s umirovljenicima

Objavljeno 13.04.2015.

U nizozemskom gradu Deventer došli su na odličnu ideju; odlučili su pomoći 'siromašnim' studentima i usamljenim umirovljenicima jednim potezom.

Misli koje ti prolaze kroz glavu kada diplomiraš

Objavljeno 07.04.2015.

Svi jedva čekamo položiti ispite, ispuniti indeks dobrim ocjenama, baciti skripte u smeće, okititi se diplomom i zaboraviti na sve 'nedaće' studentskih dana. Ali što poslije?
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se