Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom studenti

Istraživanju o edukativnim ponudama i potrebama u HR

Objavljeno 01.06.2012.

Cjeloživotno obrazovanje je nužda, ali i prirodna ljudska potreba da zadovolji svoju želju za stjecanjem novih znanja i vještina. Stoga i ne čudi da mnogi ljudi svoje formalno obrazovanje ‘bruse’ kroz različite tečajeve i seminare.

Gdje su i kako se zovu najluđi studentski partiji?

Objavljeno 29.05.2012.

Partijanje je, čini se, sastavni dio studentskog života. Međutim, nisu sve zabave iste pa tako nije isto kada samo ti s prijateljem zaružiš u lokalnom disko klubu ili kada se skupi na stotine pa čak i tisuće studenata kako bi zajedno partijali. Saznaj koje su to najluđe studentske zabave na sjevernoameričkom kontinentu.

Mijenjali bi zanimanje iz snova za posao u financijama, medicini, IT-u

Objavljeno 28.05.2012.

Nedavno su srednjoškolci proslavili najsretniji dan svoje mladosti – maturu, a sada ih čeka jedna od najvažnijih odluka u životu: što dalje? Koliko su hrvatski građani zadovoljni strukom za koju su se školovali otkrio je portal EduCentar u online anketi provedenoj na više od 500 ispitanika.

Oxford u lovu na jetija – Strašnog snježnog čovjeka

Objavljeno 24.05.2012.

Jeti, poznat još i pod nazivom Strašni snježni čovjek čovjekoliko je biće koje navodno živi na Himalaji. Ime je dobio po tibetanskom 'yeh – teh' što u prijevodu znači 'ona tamo stvar'. Legende o dvonožnim divovskim bićima i dan danas su aktulane pa na Sveučilištu Oxford kreću u lovu na njih.

Foto: Bira se najbolja guza Cambridgea

Objavljeno 23.05.2012.

Studenti uglednog britanskog sveučilišta Cambridge ne biraju ovaj put najboljeg studenta ili profesora već – najbolju guzu!

Posrećilo ti se? Skeniraj kondom i napravi check in!

Objavljeno 22.05.2012.

Student ili studentica kojima se posrećilo taj dan, trebali su svojim pametnim mobitelom skenirati QR kod na kondomu. Nakon skeniranja, korisnika se preusmjerava na stranicu kampanje, gdje se može prijaviti, odnosno check-inati...

Talijansko sveučilište sva predavanja prebacuje na engleski

Objavljeno 22.05.2012.

Jedno će poznato talijansko sveučilište prebaciti sva svoja predavanja s talijanskog na engleski jezik ističući da im ne preostaje opcija kako bi postali konkurentniji na svjetskom tržištu. Radi se o sveučilištu Politecnico di Milano koji će počevši od 2014. godine većinu predavanja održavati na engleskom, umjesto kao do sada, na talijanskom.

Hrvatska je na dnu ljestvice kvalitete visokog obrazovanja

Objavljeno 17.05.2012.

Univesitas 21, međunarodna mreža sveučilišta, napravila je listu kvalitete sustava visokog obrazovanja na kojoj je 48 država. Hrvatska se smjestila na nisko, poražavajuće 44. mjesto! Rangiranje je napravljeno na osnovi procjene povezanosti, znanstvene produkcije, zakonskih uvjeta, resursa. Sami vrh liste predvode Sjedinjene Američke Države, Švedska, Kanada, Finska, Danska, Švicarska i Norveška, dok su na začelje zasjele Hrvatska, Turska, Južnoafrička Republika, Indonezija i Indija.

Svjetska nagrada za inovaciju u rukama hrvatskih studenata

Objavljeno 15.05.2012.

Filip Degoricija, student Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta i Matija Jakšić, student Kineziološkog fakulteta (smjer – sportski menadžment) osvojili su prestižno, drugo mjesto na svjetskom natjecanju u inovacijama 'Henkel Inovation Challenge' koje se održalo u Varšavi u Poljskoj. Studenti su izumili energetski učinkovitu foliju 'Persil Foils' pomoću koje se skidaju sve mrlje s odjeće i njome odnijeli drugo mjesto na natjecanju.

Besplatna aplikacija za online usporedbu fakulteta

Objavljeno 09.05.2012.

Odabir studija za mnoge je maturante prva važna odluka u životu. Koji fakultet upisati? Nikad lakša odluka uz pomoć besplatne aplikacije 'Usporedi fakultete'
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se