Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom studentski dom

Nepoznati muškarac opet 'ordinirao' po Šari! Studenti tvrde: 'Ovo se događa prečesto, sramota je da strahujemo za svoju sigurnost'

Objavljeno jučer

'Šara je stvarno predivna, ali zimi smo imali probleme s manijakom koji se šeće oko doma, prošli vikend je neki mladić curu napao i ukrao joj torbicu, jučer ovo...' Studentice su složne - sramota je da ovako često moraju brinuti za svoju sigurnost i strahovati kad se navečer vraćaju kući...

Stanari čekaju da se na njih uruši strop: Pogledajte kako izgleda studentski dom iz horora – VIDEO

Objavljeno 11.05.2018.

Kada mislimo o studentskim domovima uglavnom ih zamišljamo kao prostor koji vrvi mladim ljudima, a ne kao prostor koji vrvi kukcima, zmijama i odvratnom plijesni. Nažalost, upravo u takvom domu iz noćne more moraju stanovati studenti u Makedoniji.

Svake se godine traži domski krevet više: Dobivaju li pravo na dom samo odabrani studenti?

Objavljeno 09.05.2018.

Studentski dom izbor je mnogih studenata pa se svake godine tisuće njih u Hrvatskoj bori za domski krevet. Naravno, uvijek je više prijavljenih nego slobodnih mjesta što znači da neki studenti na kraju 'izvise' zbog kriterija u natječaju koje neki smatraju socijalno neosjetljivima.

Nemoguća misija! Student 2. godine ne može naći prijatelje u domu: 'Svi su u grupicama, ne možeš nikoga upoznati...'

Objavljeno 08.05.2018.

Život u studentskom domu mnogima je lak upravo zbog osjećaja zajedništva i konstantnog druženja s ljudima. Nekim studentima je dovoljno da izađu na hodnik doma ili u dvorište pa da upoznaju ljude i 'skompaju' se s drugim stanarima dok drugima trebaju godine kako bi uopće pronašli pravu ekipu u domu za druženje.

Nema dovoljno perilica, ali dogovoriš kavu za 2 minute: Evo zašto većina studenata ipak bira život u domu

Objavljeno 07.05.2018.

Svaka medalja ima dvije strane pa tako i život u domu, odnosno stanu. Svaki student će izabrati ono što mu bolje odgovara, a razlozi za to su različiti. Neki će se odlučiti za dom jer im je ta opcija jeftinija te im je draže da su neprestano okruženi ljudima dok je drugima glavna opcija stan zbog udobnosti i privatnosti.

Pet friendly studentski domovi u Hrvatskoj? Provjerili smo hoće li studenti ikada moći sa svojim ljubimcima na studij

Objavljeno 26.04.2018.

Kućne ljubimce volimo i teško se odvajamo od njih, a kada dođe vrijeme za preseljenje u drugi grad zbog studija, posebno nam je teško biti bez našeg (najčešće) četveronošca. Studenti koji žive u stanovima imaju bolje uvjete za držanje kućnih ljubimaca, ali ne i studenti u domu. U SAD-u se domovi sve češće studentima dopuštaju držanje životinja u sobama pa smo se zapitali hoće li i naši studenti moći činiti isto.

Noćna mora dubrovačkih studenata se nastavlja: Za gradnju doma nedostaje još najmanje 12 milijuna kuna

Objavljeno 30.03.2018.

"Ako se osiguraju novci za studentski dom gradit će se, u suprotnom ništa od doma..."

Jednima šou, njemu muka: PMF-ovac napisao pjesmu o nesretniku koji želi spavati dok drugi u domu partijaju

Objavljeno 26.03.2018.

Tulumi u studentskim domovima nisu rijetkost pa se zato često na Facebook grupama domova mogu vidjeti objave u kojima studenti mole svoje sustanare da se stišaju.Stoga ne čudi da je jedan stanar doma na Savi napisao upravo pjesmu o tome.

Sjećate se djevojke koja godinama ne želi iseliti iz doma? Evo što bi se dogodilo da to netko pokuša u našim domovima

Objavljeno 15.03.2018.

Dok neki jedva čekaju iseliti iz studentskog doma, drugima se život u domu toliko svidio da ne žele ni iseliti.

Selidba do kraja tjedna: Ponovno spuštena bodna granica za useljenje u studentske domove

Objavljeno 13.03.2018.

Studentski centar u Zagrebu izvijestio je na svojoj službenoj internetskoj stranici da se po drugi put spustila bodna granica za useljenje u zagrebačke studentske domove.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se