Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom studij

Siguran posao nakon faksa i stipendija tijekom studija: MORH raspisao natječaj za 100 studenata

Objavljeno 24.07.2018.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske ponovno prima studente u kadetsku službu. Natječaj se odnosi na kadete sa splitskog Sveučilišta te Sveučilišta u Zagrebu koji se ondje žele prijaviti za akademsku godinu 2018./2019.

Odlična vijest za sve ljubitelje bijelih kuta: Studij medicine uskoro u još jednom hrvatskome gradu

Objavljeno 18.07.2018.

Medicinski fakulteti u Hrvatskoj nalaze se u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci, a tim gradovima, koji svake godine iznjedre mlade liječnike, pridružit će se još jedan grad na moru. Naime, Pula će dobiti svoj Medicinski fakultet.

TOP 5 najpoželjnijih: Ovo je konačna rang-lista najpopularnijih studija u Hrvatskoj ove godine – ima i iznenađenja

Objavljeno 17.07.2018.

Svake godine tisuće maturanata u Hrvatskoj razmišlja o tome što upisati pa odabiru studij po vlastitim preferencijama. Top liste najpoželjnijih fakulteta uglavnom se posljednje dvije godine ne mijenjaju drastično pa se često određeni studiji vide kao prvi izbor većine, a s izlaskom konačnih rang-lista može se vidjeti čija popularnost raste.

Moderna znanstvena disciplina: Po prvi puta u Hrvatskoj moći ćete upisati vizualne studije

Objavljeno 10.07.2018.

Od iduće godine, na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu provodit će se novi, inovativni studijski program jedinstven u Hrvatskoj, ali i široj regiji.

Ljubav je na selu, ali i prilika da diplomirate! Od jeseni u Rijeci kreće novi studij za sve ljubitelje turizma i poljoprivrede

Objavljeno 05.07.2018.

Novi studijski program koji će se izvoditi na Veleučilištu u Rijeci predstavili su dekan i zamjenik župana, a riječ je o studiju održivog agroturizma.

Prva studentica Romkinja u povijesti opatijskog fakulteta: 'Dekanica se zbog mene morala konzultirati s ministarstvom...'

Objavljeno 28.06.2018.

Prilikom upisa na željeni studij, dekanica se morala konzultirati s Ministarstvom znanosti i obrazovanja jer je Valentina prva Romkinja u povijesti tog fakulteta koja ondje studira.

Najbogatiji čovjek zna što bi izabrao: Bill Gates otkrio što bi studirao da opet upisuje faks

Objavljeno 05.06.2018.

Vjerojatno ne postoji osoba na svijetu koja ne zna tko je Bill Gates pa ovaj drugi najbogatiji čovjek na svijetu gotovo svakom izjavom plijeni pažnju javnosti. Ovaj put ima savjet za buduće brucoše u kojemu otkriva koji bi studij upisao kad bi ponovo studirao.

Žganci ili palenta, balun ili balote, Mekić ili Megić: Sve riječi koje nećeš razumjeti kad dođeš studirati u drugi grad

Objavljeno 28.05.2018.

Kada godinama živimo u istom mjestu pa samim time i u istoj okolini, čudno nam u ušima zvuče neki drugi izrazi. To se osobito događa studentima koji odlaze na studij u drugi grad pa se nađu u situaciji da neki izraz ili riječ prvi put čuju, a nerijetko i krivo protumače.

Nema prepreke da i dalje obrazuju studente: Hrvatski studiji dobili pozitivnu Akreditacijsku preporuku

Objavljeno 21.05.2018.

Na temelju provedenoga postupka reakreditacije (2013.–2018.) Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) donijela je 4. svibnja 2018. pozitivnu Akreditacijsku preporuku, koja sadržava ocjenu kvalitete visokoga učilišta i znanstvene organizacijeHrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu te preporuke za unapređenje kvalitete.

Sve o fakultetima – iz prve ruke: Bivši studenti otkrili zašto bi MATURANTI trebali upisati BAŠ NJIHOV studij

Objavljeno 11.05.2018.

Lipanj označava početak polaganja državne mature što predstavlja vrlo stresno razdoblje za hrvatske maturante. Osim što moraju puno učiti, moraju i odlučiti koji će fakultet upisati. Izbora je puno, vremena malo pa niti jedan savjet nije naodmet, osobito kada savjete daju bivši studenti različitih fakulteta.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se