Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom studij

Vojni studiji sve popularniji među mladima: Nakon besplatnog studiranja – siguran posao

Objavljeno jučer

Vojni studiji Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman i Ministarstva obrane koji se izvode u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, atraktivni su među maturantima kako zbog sigurnog radnog mjesta koje ih čeka nakon završetka studija, tako i zbog besplatnog studiranja.

U ovoj je europskoj državi studiranje besplatno, a studenti mjesečno dobivaju 500 eura za poticaj

Objavljeno prije 5 dana

Teško je naći zemlju u kojoj je visoko obrazovanje besplatno, ali jedna od njih krije se u jednoj nordijskoj državi. Riječ je naravno o Finskoj gdje studenti svaki mjesec dobivaju od države 500 eura kao poticaj i motivaciju za visoko obrazovanje.

Kampanju podržala i Ella Dvornik: Riječanka primljena na prestižni fakultet, ali treba vašu pomoć

Objavljeno 16.08.2017.

Tijana je Riječanka s trenutačnom zagrebačkom adresom i jedna je od svega 30 kandidata primljenih na jedno od najboljih svjetskih sveučilišta za umjetnost i dizajn u Londonu, University of the Arts London.

Rekordno niska akademska godina: Najmanji interes mladih za upis na fakultete u zadnjih 8 godina

Objavljeno 11.08.2017.

Upisivanje fakulteta mnogima je jedina opcija nakon završetka srednje škole, ali čini se da 'popularnost' studiranja polako opada, barem u zemljama u kojima je ono sve skuplje i stresnije za polaznike studijskih programa.

Prvi u svijetu, na ponos čitave Hrvatske: U srcu Slavonije kreće jedinstveni studij za one koji vole žice tamburice

Objavljeno 08.08.2017.

Vjerojatno ne postoji osoba u Hrvatskoj koja ne zna što je tambura, a osobito iz kojeg dijela Lijepe naše dolazi. Premda se tambura svira u glazbenim školama, mladi glazbenici dosad nisu imali gdje nastaviti s akademskim obrazovanjem za ovaj nacionalno prepoznatljivi instrument.

Besplatan stan, ali postoji 'kvaka': Tražila stan za studij u inozemstvu, a naišla na bizarnu ponudu

Objavljeno 07.08.2017.

Potraga za stanom tijekom studentskih dana je prava tlaka, a još je veći stres tražiti smještaj za studij u drugoj državi. Takvu muku trenutno prolazi djevojka koja se javila na oglas iznajmljivača te ostala šokirana njegovom bizarnom ponudom i uvjetima.

Najpopularniji studij ove godine u Hrvatskoj: Evo koje su prednosti i mane posla fizioterapeuta

Objavljeno 28.07.2017.

Na Zdravstveno veleučilište u Zagrebu ove je godine bilo na 'piku' brojnim maturantima. Upravo zato je njihov studij fizioterapije najpopularniji ove godine, a oni koji ga završe ne moraju strahovati za posao jer ovo je zanimanje vrlo traženo, kako u Hrvatskoj, tako i vani.

Studij na engleskom jeziku: Medicinski fakultet na meti njemačkih, francuskih i talijanskih studenata

Objavljeno 24.07.2017.

Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci treća je hrvatska visokoškolska ustanova iz područja medicine koja će od iduće akademske godine imati sveučilišni studij medicine na engleskom jeziku na koji se u ljetnom upisnom roku upisalo 15 brucoša, i to većinom iz Njemačke.

[KONAČNE RANG-LISTE] Stiže 28 331 brucoš: Ovo su najpopularniji studiji među mladima ove godine

Objavljeno 18.07.2017.

Prema podacima Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje, u ljetnom upisnom roku na rang-listama bilo je 31 685 kandidata, a pravo upisa ostvario je 28 331 kandidat.

Studiji na trošak Ministarstva: Provjerite gdje još ima slobodnih mjesta za upis

Objavljeno 14.07.2017.

Nakon polaganja državne mature jučer su objavljene privremene rang-liste (s privremenim rezultatima ispita državne mature) za upis na studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj za ljetni upisni rok.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se