Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom studij

U kojem gradu studirati: Studenti otkrili gdje je najbolje upisati medicinu – evo gdje su najbolje menze i tete u referadi, a gdje možete izostati s predavanja...

Objavljeno prije 6 dana

Ukoliko razmišljate o upisivanju fakulteta ili prebacivanju na neko drugo sveučilište, znate da je dovoljno teško izabrati koji smjer želite upisati, a da ne govorimo o pitanju sveučilišta na kojemu želite steći svoju diplomu.

Lidl vam nudi studij u Njemačkoj: Saznajte ispunjavate li uvjete za ovu cool stipendiju

Objavljeno 04.12.2017.

Već par godina Lidl razveseljava mlade svojim programom 'Start@Lidl', a sada dobre vijesti za sebe mogu naći maturanti i studenti prve godine ekonomije. Radi se o dodiplomskom studiju trgovine u Njemačkoj.

Razlog će vas šokirati: Roditelji radije štede za fakultetsko obrazovanje sinova nego kćeri

Objavljeno 16.11.2017.

U današnjem svijetu žene nažalost i dalje zarađuju manje od muškaraca, s diplomom ili bez nje. Prema šokantnim rezultatima istraživanja – roditelji su za to krivi.

Postanite njen model: Studentica odustala od studija jezika - fotke s Fejsa pretvara u umjetnost

Objavljeno 07.11.2017.

Dora Klanac upisala je jezike iako je njena ljubav otpočetka bilo crtanje. Bila je nesretna svojim odabirom studija pa je odlučila slijediti svoje snove i posvetiti se crtanju. Dio njenih skica su njoj nepoznati ljudi s društvenih mreža.

 Studentske udruge HS-a ratuju s Upravom: Dobili zamjenski prostor i sredstva za obnovu, a ostaju bez krova nad glavom

Objavljeno 02.11.2017.

Udruge Hrvatskih studija našle su se u problemu. Naime, stigla im je obavijest da će biti iseljeni iz svojih prijašnjih prostorija jer će u njih doći Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ), a premda im je pročelnik Mario Grčević obećao nove prostorije, čini se da je sada odustao od svoje odluke te ih ostavio na cjedilu.

Ideš u Milano? Prijavi se za stipendiju od 7800 eura i studiraj u prijestolnici modne industrije

Objavljeno 31.10.2017.

Poznavatelji i ljubitelji mode već znaju da je Milano idealan grad za studiranje u 'fashion' području. Studenti, ujedno državljani EU, mogu ostvariti pravo na stipendiju koja premašuje iznos od 7000 eura, ali samo ako ispunjavaju određene uvjete i prijave se do 1. prosinca.

Svi razlozi koji te mogu dovesti do ruba: Studenti otkrili zbog čega su zamalo odustali od faksa

Objavljeno 26.10.2017.

Razloga za odustajanje od fakulteta može biti cijeli spisak pa se tu može naći kolegij koji godinama već ne možemo položiti (u kompletu s profesorom koji nam zagorčava život), financije koje ne dopuštaju daljnji nastavak studija, privatni problemi, nedostatak motivacije i dr. No, neki razlozi zašto su studenti htjeli odustati od fakulteta su zaista zabrinjavajući.

Mladi s diplomom Medicinskog faksa, ali bez budućnosti: Država im platila studij, a sad ih ne može zaposliti

Objavljeno 26.10.2017.

Mladi s diplomom oglasili su se u očaju jer su potrošili pet godina studiranja na javnom Medicinskom fakultetu u Osijeku, a sada nemaju mogućnost doći do licence bez koje se ne mogu zaposliti. Problem je u birokraciji.

Prva je najteža: 5 zlatnih pravila za uspješno preživljavanje najkritičnije godine faksa

Objavljeno 20.10.2017.

Odlazak na fakultet je veliko prijelazno razdoblje u životu svakog studenta, pogotovo ako odlaziš u novi grad. U svakom slučaju, očekuje te cijeli spektar novih događanja, novih lica i novih obaveza.

Kombinacija društvenih i tehničkih znanosti: Tehničko veleučilište pokreće studij digitalne ekonomije

Objavljeno 10.10.2017.

Novi specijalistički diplomski stručni studij pokrenut je na Tehničkom veleučilištu Zagreb. S radom kreće od sljedećeg mjeseca, a riječ je o studiju digitalne ekonomije.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se