Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom studij

Bili su uspješni srednjoškolci, a danas studiraju: Domaći studenti otkrili je li fakultet ispunio njihova očekivanja

Objavljeno prije 3 dana

Tijekom srednje škole neki su učenici vrlo uspješni pa su im 'sva vrata otvorena' što se tiče odabira fakulteta. Oni uglavnom 'pogode' otprve s izborom studija, ali postavlja se pitanje koliko su zaista zadovoljni odabranim kada jednom krenu putem visokog obrazovanja.

 Problem Bolonje u Hrvatskoj: Ni pola studenata ne misli da ih studij dobro priprema za tržište rada

Objavljeno 21.09.2018.

Premda u Hrvatskoj radi preko 100 visokih učilišta, broj studenata od 2012. je u padu. Osim toga, da ne što ne štima s Bolonjskim procesom pokazali su i rezultati istraživanja u kojem je više od polovice studenata reklo da smatraju da ih fakultet ne priprema dobro za buduću karijeru, odnosno, tržište rada.

 Ostalo još 13 134 mjesta: Ovo su najpoželjniji studijski programi u jesenskom upisnom roku

Objavljeno 20.09.2018.

Nakon provedenog ljetnog upisnog roka, slobodno je ostalo 13 134 upisnih mjesta. Za preostala mjesta, u jesenskom roku se prijavilo 7 235 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je 4 453 prijavljenih studenata.

Diplome im ne vrijede: Zašto ovaj fakultet upisuje 40 novih studenata za zanimanje koje ne postoji?

Objavljeno 11.09.2018.

Stažiranje sa srednjoškolskom diplomom realnost je duže vrijeme za magistre medicinsko-laboratorijske dijagnostike. Naime, oni se zbog rupe u zakonu, nakon završenog visokog obrazovanja ne mogu zaposliti. Istovremeno, na diplomski sveučilišni studij upisuje se još 40 studenata.

Uzbudljivi mjesec: Na ovom domaćem sveučilištu u rujnu možete upisati tri najnovija studija

Objavljeno 04.09.2018.

Rujanski rok upisa na fakultet donio je tri nova preddiplomska studija za pohađanje i to u Puli. Naime, na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli kreću tri nova preddiplomska studija, a riječ je o studijima Kultura i turizam s talijanskim jezikom i kulturom, Arheologija te Engleski jezik i književnost.

'Griješ stolicu', a staž ide: Ako želite da vam se studij broji kao radni staž, studirajte u ovoj državi

Objavljeno 28.08.2018.

Prije nekog vremena hrvatsku javnost zapljusnula je vijest o njemačkim mirovinama i o tome koliko Hrvati trebaju u Njemačkoj raditi kako bi si zaradili dobru mirovinu. Mirovine u Njemačkoj puno su veće nego kod nas pa se mnogi i stariji ljude upute ondje raditi kako bi mogli u Hrvatskoj dostojno živjeti. No, zanimljivo je to što u Njemačkoj studij ulazi u mirovinski staž.

Siguran posao nakon faksa i stipendija tijekom studija: MORH raspisao natječaj za 100 studenata

Objavljeno 24.07.2018.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske ponovno prima studente u kadetsku službu. Natječaj se odnosi na kadete sa splitskog Sveučilišta te Sveučilišta u Zagrebu koji se ondje žele prijaviti za akademsku godinu 2018./2019.

Odlična vijest za sve ljubitelje bijelih kuta: Studij medicine uskoro u još jednom hrvatskome gradu

Objavljeno 18.07.2018.

Medicinski fakulteti u Hrvatskoj nalaze se u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci, a tim gradovima, koji svake godine iznjedre mlade liječnike, pridružit će se još jedan grad na moru. Naime, Pula će dobiti svoj Medicinski fakultet.

TOP 5 najpoželjnijih: Ovo je konačna rang-lista najpopularnijih studija u Hrvatskoj ove godine – ima i iznenađenja

Objavljeno 17.07.2018.

Svake godine tisuće maturanata u Hrvatskoj razmišlja o tome što upisati pa odabiru studij po vlastitim preferencijama. Top liste najpoželjnijih fakulteta uglavnom se posljednje dvije godine ne mijenjaju drastično pa se često određeni studiji vide kao prvi izbor većine, a s izlaskom konačnih rang-lista može se vidjeti čija popularnost raste.

Moderna znanstvena disciplina: Po prvi puta u Hrvatskoj moći ćete upisati vizualne studije

Objavljeno 10.07.2018.

Od iduće godine, na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu provodit će se novi, inovativni studijski program jedinstven u Hrvatskoj, ali i široj regiji.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se