Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom studiranje

Donesena konačna odluka o kriterijima za upis na fakultete

Objavljeno 23.11.2012.

Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je početkom tjedna konačnu odluku o kriterijima za upis studenata u I. godinu preddiplomskih studija u ak. god. 2013./2014. Najvažnija novost je odobravanje zahtjeva fakulteta da se na državnoj maturi polaže viša razina barem jednog obaveznog predmeta.

Utrka s vremenom: Kako ostati budan i učiti cijelu noć?

Objavljeno 20.11.2012.

Neki studenti najviše vole učiti noću jer kažu da tada imaju najviše mira, a neki će za ovim načinom učenja posegnuti s vremena na vrijeme. Kako bilo, nema studenta koji barem jednom nije okusio sve čari i zamke noćnog učenja. Zadataka je puno, a treba ih obaviti u vremenskom škripcu. Kako si pomoći u te lude noći?

Prvi tulum u stanu? Evo što trebaš znati!

Objavljeno 19.11.2012.

Napokon je došao i taj dan. Postao si student, upisao željeni faks, iznajmio stan i našao super cimere. Roditelji su kilometrima daleko, konačno si samostalan. Ok, onoliko koliko to možeš biti dok studiraš. E, sada kada ti se sve zamišljeno ostvarilo, došlo je vrijeme da svoje stare, ali i nove prijatelje, pristojno ugostiš. Došlo je vrijeme da organiziraš svoj prvi pravi tulum.

Evo zašto studenti padaju ispite! Jesi li i ti među njima?

Objavljeno 09.11.2012.

Svakom studentu se barem jedanput dogodilo da ode na ispit duboko se nadajući da će se, iako nije dao baš sve od sebe, baš ovaj put sve poklopiti - pitanja i sreća, a i zvijezde. Iako nisi baš veliki fan astrologije - na dan ispita pročitat ćeš čak i dnevni horoskop, rubrika 'uspjeh i posao'.

13 pravila koje svaki student treba uzeti u obzir

Objavljeno 06.11.2012.

Studentski život ima svojih uspona i padova, baš kao i svaki drugi život, a studenti su jednostavno obični ljudi sa svim svojim manama i kvalitetama. Ipak, ponekad od njih društvo očekuje više i bolje pa je teško uskladiti vlastita očekivanja s očekivanjima okoline. Iz svega se javljaju frustracije i stres koje samo odmažu u postizanju konačnog cilja – diplome.

Drugačije stvari koje trebate probati dok studirate

Objavljeno 30.10.2012.

Sjetite se sebe kao srednjoškolaca, a potom se usporedite sa sobom danas, dakle studentom. Razlika je ogromna. Dok je školarcima često sve, baš sve smiješno te dijele svoje fotografije na društvenim mrežama poput besplatnog graha za praznik rada, studenti su ipak ozbiljnija bića, odrastanje je uzelo maha.

Policija upala na Medicinski fakultet u Zagrebu

Objavljeno 10.10.2012.

Prema informacijama kojima raspolaže Danas.hr, policijski djelatnici 'češljaju' Medicinski fakultet u Zagrebu.

Ovo je 100 najboljih fakulteta na svijetu!

Objavljeno 05.10.2012.

Nova lista najboljih fakulteta na svijetu ima neočekivanog pobjednika. Ispred svjetski poznatih fakulteta, poput Harvarda, Stanforda i Oxforda, našao se fakultet specijaliziran samo za obrazovanje o tehnologiji.

Kako uštedjeti dok ste na fakultetu?

Objavljeno 03.10.2012.

Mjere štednje zasipaju nas sa svih strana, a već sami troškovi fakulteta i smještaja velik su teret za mnoge studente i njihove obitelji. Stoga se svaka kuna često u rukama prevrne dva puta prije nego što se potroši.

Od sada još bolji portal za izlaske Tulumarka.com!

Objavljeno 02.10.2012.

Najposjećeniji domaći portal za izlaske Tulumarka.com predstavio je redizajnirane stranice...
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se