Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom studiranje

Alarmantan broj studenata ima psihičke probleme

Objavljeno 27.09.2012.

Prema istraživanju američkog UCLA na 200,000 studenata s 279 fakulteta, došlo se do poraznih podataka. Naime, 52 posto brucoša izjasnilo se da se osjeća psihički stabilno, dok je na istom uzorku 1985. godine to izjavilo 64 posto studenata, što je veliki pad od 12 posto.

Novo pismo ogorčene studentice: Studiranje sliči na dopisnu školu

Objavljeno 26.09.2012.

Bolonjskog načina studiranja na Pravnom fakultetu nema ni u tragovima. Po mnogočemu, studiranje na Pravnom fakultetu u Zagrebu sliči na "dopisnu" školu. Čak nema ni literature za pojedine predmete.

Pismo koje je razbjesnilo studente diljem Hrvatske!

Objavljeno 20.09.2012.

'Zar su studentski domovi stvoreni za zabavu, kao prčija jeftinih drolja kojih ima na svakom koraku i budala koji nemaju pametnijeg posla nego igrati igrice na kompjuteru?' - pita se mlada studentica.

Tražiš stipendiju? Uskoro 8. Sajam stipendija u Zagrebu i Rijeci

Objavljeno 19.09.2012.

Institut za razvoj obrazovanja idući mjesec organizira 8. Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude koji će se po prvi puta održati u Zagrebu i u Rijeci.

Savjeti za brucoše - na što se trebate pripremiti?

Objavljeno 13.09.2012.

Fakultet je velika prekretnica u životu. Mnogi odlaze iz obiteljskih gnijezda i po prvi puta u životu žive sami (ili s cimerima). S jedne strane sve je tako uzbudljivo, ali s druge je i pomalo, ako ne i veoma zastrašujuće. Na što se treba pripremiti kad krećete na fakultet, odnosno kakve navike trebate razviti?

Znanje je moć - šest razloga zašto je dobro ići na faks

Objavljeno 11.09.2012.

Zbog situacije u državi i činjenice koliko se malo drži do znanja, možda razmišljate da uopće ne pokušate riješiti prijemni na fakultetu ili, još gore, o tome da prekinete započeto studiranje? Ipak, i kada se čini da fakultet ne nosi neke posebne bodove u životu, treba znati da to nije baš tako.

Bosonogi koledž – mjesto sasvim drugačijeg studiranja

Objavljeno 03.09.2012.

Barefoot College ili Bosonogi koledž doista je jedinstven način studiranja. Razvio se u Indiji još davne 1972. godine, a osnovao ga je Bunker Roy, rođen u bogatoj indijskoj obitelji, kako bi pomogao nepismenim indijskim djevojkama i ženama.

Neki novi klinci: Kakvi su ovogodišnji brucoši?

Objavljeno 23.08.2012.

Studenti koji se ove godine upisuju na studij rođeni su 1994. godine. Za njih su face poput Kurta Cobaina, Richarda Nixona i Jacqueline Kennedy Onasis oduvijek bile mrtve...

Kako steći nove prijatelje u školi ili na fakultetu

Objavljeno 04.07.2012.

Novi ste u školi, tek ste upisali fakultet ili jednostavno želite biti omiljeniji među ljudima? Niste jedini. Često se događa da primjetimo nekog zanimljivog s kim se želimo sprijateljiti, ali ne znamo kako to postići ni kako pristupiti toj osobi. U nastavku donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da proširite svoj krug poznanika i prijatelja, pogotovo ako ste se našli u novoj sredini.

Ima 29 fakultetskih diploma i u lovu je na 30.

Objavljeno 21.06.2012.

Prosječan student presretan je kada završi jedan fakultet i čini mu se kao da mu je pao veliki teret s leđa. Međutim, postoje i oni, doduše veoma rijetki, koji su studenti cijeli život te im je dobijanje fakultetskih diploma nešto kao hobi!
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se