Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom studiranje

Studirajte energetiku besplatno u Sloveniji

Objavljeno 23.02.2012.

Studenti iz Hrvatske koji žele studirati energetiku mogu se do početka ožujka prijaviti za studiranje u Velenju u Sloveniji. Sada slijedi najbolji dio – studiranje je besplatno! Ono što ćete ipak morati platiti jest stan i hrana.

Najbolji svjetski gradovi za studiranje 2012. - pogledaj Top 50

Objavljeno 17.02.2012.

Poznata svjetska mreža za edukaciju i karijere QS objavila je listu s 50 najboljih svjetskih gradova za studiranje u 2012. godini.

Želiš studirati u SAD-u? Institut za razvoj obrazovanja zna kako!

Objavljeno 12.01.2012.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) će tijekom siječnja, uz pomoć bivših studenata američkih sveučilišta, organizirati niz besplatnih savjetovanja za upis na studij u SAD-u, te pripremne tečajeve za polaganje testova za prijavu na američka sveučilišta.

Study in Croatia – samo 0,3 posto stranih studenata u Hrvatskoj

Objavljeno 29.12.2011.

Study in Croatia (www.studyincroatia.hr) naziv je nacionalnog internetskog portala namijenjenog stranim studentima koji žele studirati u Hrvatskoj, što su ga povodom ovogodišnjeg ulaska Hrvatske u Program za cjeloživotno učenje i program Mladi na djelu Europske komisije pokrenuli Agencija za mobilnost i programe EU i Institut za razvoj obrazovanja u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta.

Češki predsjednik: 'Studenti su paraziti!'

Objavljeno 09.12.2011.

I dok se studenti u Hrvatskoj, ali i mnogim drugim državama bore za pravo na besplatno studiranje, češki predsjednik Vaclav Klaus nazvao je takve zahtjeve apsurdnima te dodao da su oni studenti koji žele besplatno studirati – paraziti.

Nekoliko savjeta za preživljavanje u studentskom domu

Objavljeno 11.10.2011.

Studentski dom većini je studenata najbolje rješenje. Naime, obično je najjeftinija opcija, o čemu upravo mnogo toga ovisi. Ipak, u studentskom domu mnogo je manje privatnosti, velik je protok ljudi, manje vlastitog prostora za učenje i naravno, manje higijene. Stoga evo nekoliko savjeta za lakše preživljavanje života u studentskom domu.

Studiranje u Hrvatskoj godišnje košta 31.510 kuna

Objavljeno 21.09.2011.

Ukupni troškovi studiranja u Hrvatskoj po studentu iznose u prosjeku 15.755 kn po semestru, odnosno 31.510 kn godišnje, prema podacima istraživanja Eurostudent.

Danas počinju prijave za upis na diplomske studije

Objavljeno 24.08.2011.

Od danas se zaprimaju prijave za upis na diplomske studije na fakultetima i akademijama zagrebačkog Sveučilišta.

Uz pomoć facebooka i dobrih ljudi djevojci se ostvarili snovi

Objavljeno 01.08.2011.

Da od snova nikada ne treba odustati ovih se dana uvjerila maturantica zagrebačke Klasične gimnazije Josipa Jurić. Primljena je na prestižno britansko Sveučilište St. Andrews na studij Međunarodnih odnosa i klasičnih studija.

Što bi svaki dobar student trebao znati - učenje, druženje, stres...

Objavljeno 17.06.2011.

Studiranje je itekako ozbiljan posao, barem za one koji faks žele završiti. Ako si upisao fakultet samo zato da vidiš kako je to živjeti odvojeno od staraca i kako bi nesmetano uživao u noćnim izlascima, studiranje će zasigurno potrajati mnogo, mnogo duže, a možda ti i prilijepe etiketu "vječni student".
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se