Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom studiranje

Ne donose hrpu love, ali su važne: Diplome s kojima možeš mijenjati svijet

Objavljeno 27.09.2016.

Kada dođe naš osobni dan odluke o tome koji ćemo fakultet upisati, uglavnom krenemo prema onome što nas zanima ili prema onome u čemu se vrti veliki profit. Idealno bi bilo uskladiti jedno s drugim i voditi se vlastitim preferencijama kako bi si osigurali pristojan život, ali to se rijetko kada dogodi.

Zašto su strogi profesori najbolji mentori?

Objavljeno 08.09.2016.

Svi ih znamo, svi smo čuli za njih i prije nego počnu predavanja na prvoj godini studija. O njima se pričaju priče, zbog njih nas boli želudac prije ulaska u kabinet na konzultacije, a njihove ispite ostavljamo za sam kraj semestra, godine, studija. To su oni – najstroži, najgrozniji, najstrašniji zloglasni profesori.

Prvi u Međimurskoj županiji: Čakovec dobiva studentski dom s 32 ležaja

Objavljeno 07.09.2016.

Viši studentski standard osigurat će atraktivnost ustanove i sredine školovanja te motivirati veći broj osoba na studiranje u Čakovcu...

Što studenti mogu očekivati od novog ministra obrazovanja?

Objavljeno 04.09.2016.

Dostupnost obrazovanja, budućnost mladih visokoobrazovanih u Hrvatskoj, povezanost gospodarstva i znanosti, ulaganja u znanost i obrazovanje bile su teme o kojima se raspravljalo na okruglom stolu pod nazivom “Politike znanosti i visokog obrazovanja: mladi su budućnost hrvatskog gospodarstva”.

Možete se smijati sami sebi? Odlično! Potencijalni ste vođa

Objavljeno 26.08.2016.

Svi imamo one male trenutke kada stisnemo pauzu i zapitamo se: 'Što da sad radim, da se smijem ili plačem?' Ako ste u mogućnosti prije se nasmijati nego zaplakati, to je mnogo, mnogo bolje za vašu psihu, ali imate i bolje liderske potencijale. Znanost je dokazala!

Ono kad ti se dogodi ljubav na faksu: očekivanja vs. stvarnost

Objavljeno 22.08.2016.

Faks se obično vidi u sasvim drugačijem svjetlu prije nego ga krenemo pohađati i nakon što smo ga završili (ili barem to probali). Prije faksa se misli da je studiranje nešto gdje se može voditi slobodan i neobuzdan život, dok se poslije faksa sve percipira kao nužno iskustvo koje nas je pripremilo za život.

Ono što vam nikada nisu rekli, a trebali su...

Objavljeno 21.08.2016.

Jednom konačno svane i dan kad sav važan pozoveš roditelje da liju suze ponosnice dok tebi, magistru, uručuju diplomu. Ali tada je već prekasno. Tada si već propustio priliku. I to samo zbog toga što ti nisu rekli.

Svi se ismijavaju sa porukom studenta koji pokušava 'prodati' mjesto u domu za 7000 kuna

Objavljeno 17.08.2016.

Iznenadio nas je danas jedan oglas u kojem se mjesto u domu prodaje za čak 7000 kuna. Stvarno je netko spreman dati taj novac i misli da se isplati?

Kombinacija studija i trudnoće u Hrvatskoj je jako zahtjevna: Kako je biti mama-studentica?

Objavljeno 11.08.2016.

Ivana je bivša studentica FER-a. Danas ima 33 godine, diplomu ovog fakulteta, supruga i dvoje djece od kojih je prvo rodila na četvrtoj godini studija, u trenutku kad su i ona i suprug bili na istom fakultetu i na istoj studijskoj godini.

'Što je meni ovo trebalo?': Jedan od tri milenijalca žali što je završio fakultet

Objavljeno 10.08.2016.

Više od jedne mlade osobe između 18 i 35 godina izjavilo je da žali zbog upisa na fakultet, pokazalo je istraživanje.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se