Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom traženje posla

Stvari koje će vam se dogoditi kad završite fakultet

Objavljeno 28.07.2015.

Možda ste još na drugoj godini fakulteta shvatili da ne trebate ništa pretjerano očekivati od te ustanove, a možda ste bodrili same sebe da će biti sve ok jednom kad se zauvijek oprostite sa studentskim životom i krenete osvajati stvarni svijet.

Nova era u pisanju životopisa: istaknite sve svoje loše strane

Objavljeno 27.07.2015.

Svi znamo da je jako važno napisati drugačiji životopis koji će nas izdvojiti iz mase drugih kandidata za posao, ali to je lakše reći nego napraviti.

Pet razloga da prestanete paničariti zbog posla nakon studiranja

Objavljeno 08.06.2015.

Lako je upasti u začarani krug očajavanja, pogotovo ako ste okruženi prijateljima koji su se uspjeli ubaciti u dobru tvrtku pa stažiraju ili rade. Možda imaš i prijatelje koji su otputovali u inozemstvo zbog ponude za posao ili studija, a ti gledaš svoju omiljenu seriju po cijele dane i paničariš jer misliš da nikada nećeš naći posao…

Barem 4 razloga: zašto je dobro nakon diplome živjeti s roditeljima

Objavljeno 23.04.2015.

Sigurno si svjedočio/la reakcijama kolega kad im netko od prijetalja objavi da se nakon diplome vraća u roditeljsko gnijezdo. Iako je u Hrvatskoj situacija takva da većina mladih čak do tridesete godine živi s roditeljima, svi mi sanjamo da ćemo nakon fakulteta poletjeti i emancipirati se u svojoj gajbi.

Usprkos strahu, većina mladih spremna na traženje posla!

Objavljeno 06.11.2014.

Traženje posla je izazov za svakog pojedinca, a posebno kada je riječ o potrazi za pr(a)vim poslom. Stoga je portal EduCentar na više od 320 ispitanika istražio 'strepe' li mladi od ulaska na tržište rada nakon završetka formalnog školovanja.

Čak 82% ispitanika posao traži putem oglasa!

Objavljeno 29.10.2014.

Ne kaže se uzalud da je traženje posla 'posao s punim radnim vremenom'. Ipak, bitan je i način na koji nešto radimo, stoga je portal MojPosao provjerio kako građani najčešće traže posao u anketi provedenoj na gotovo 400 ispitanika.

Mladi u Hrvatskoj nisu samostalni: čak 85% ne može do posla bez roditelja!

Objavljeno 11.06.2014.

Mladi u Hrvatskoj nisu samostalni u pronalasku posla, pokazala je, među ostalim, komparacijska analiza koju su proveli stručnjaci London School of Economics and Political Science (LSE) u sedam zemalja jugoistočne Europe te Turskoj i Izraelu.

Govor tijela kojim možete upropastiti razgovor za posao

Objavljeno 29.10.2013.

Svi smo nervozni kada idemo na razgovor za posao, to je sasvim normalno. No, neki od nas toliko se unervoze da se počnu neobično ponašati te ostavljati u najmanju ruku čudan, ako ne i sasvim izbezumljen prvi dojam.

Na intervjuu za posao: Pet pitanja koja najbolji pitaju svoje poslodavce

Objavljeno 12.06.2013.

Znamo, kriza je i do posla se teško dolazi. Kada ga konačno dobijemo, ne pitamo mnogo, sretni smo da imamo posao i da dobijemo plaću. Ipak, neke tvrtke dobro posluju i nije im bitno samo uzeti radnika koji se želi uhljebiti već radnika koji će doprinijeti boljitku i razvoju same tvrtke.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se