Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom troškovi

Ovo su najjeftinije zemlje za studente

Objavljeno 07.01.2016.

Ako razmišljaš o tome da spakiraš pinklec i odseliš iz ove zemlje u neku drugu koja će ti omogućiti bolje obrazovanje i lakše zapošljavanje jednom kad diplomiraš, baci oko na popis kandidatkinja koje su najjeftinije za studentski džep.

Koliko zagrebački studenti plaćaju jedan semestar školovanja?

Objavljeno 30.12.2015.

Samo prijavnice koštaju 375 kuna, a većina studenata studira plaćajući školarinu koja godišnje iznosi 8800 kuna.

Stručno osposobljavanje ruši cijenu rada i samo prividno smanjuje nezaposlenost

Objavljeno 26.10.2015.

Ne možemo reći da su nas rezultati istraživanja iznenadili: mjera Stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa nije zadovoljila mlade koji su je iskoristili.

Život je jednostavno preskup: odselio u Poljsku iako studira u Londonu

Objavljeno 28.09.2015.

Jonathan Davey preselio se u Poljsku zbog studiranja. Ovo ne zvuči ludo, zar ne? Osim što je Johnatan Davey Britanac koji studira u Londonu, a preselio je u Gdanjsk jer je smještaj puno, puno jeftiniji...

Na što studenti troše najviše, a na što najmanje novca?

Objavljeno 18.09.2015.

I dok se brucoši pripremaju za početak akademske godine, novi podaci pokazuju na što će i koliko otprilike trošiti tijekom studiranja.

Student odgovorio Ljilji Vokić: 'Napuštamo Hrvatsku jer moramo'

Objavljeno 24.06.2015.

Nekadašnja ministrica prosvjete Ljilja Vokić je u intervjuu, povodom svog odlaska u mirovinu, za Večernji List progovorila o reformi obrazovanja, obvezama studenata i visokim učilištima u Hrvatskoj.

Nov način studiranja – studenti će dobivati 3200 kuna mjesečno?

Objavljeno 23.01.2015.

Institut za razvoj obrazovanja predlaže da student, ovisno o socijalnom statusu, prima 3200 kn mjesečno.

11 stvari koje se dogode kad putuješ u inozemstvo

Objavljeno 19.01.2015.

Pripremaš li se za veliko i važno putovanje u neku drugu zemlju? Super za tebe! Svako putovanje otvara ti nove vidike, a neka ti i promijene život. Unatoč romantičnoj slici uživanja na zelenim proplancima Irske ili u austrijskim Alpama, postoje neke situacije s kojima se susretnu svi koji putuju – od prolaznih ljubavnih avantura do momenata kad ti nedostaje obiteljski dom.

Ima se, može se! Koliko i na što troše profesori s hrvatskih fakulteta?

Objavljeno 06.03.2014.

Pet od 20 instituta i fakulteta daje više od 500 tisuća kn za reprezentaciju! Imaju i službene kartice i automobile. Neki dekani kupovali su čak kavijar i nakit Swarovski, objavio je Jutarnji list.

Koliko pijani studenti koštaju zdravstveni sustav?

Objavljeno 15.03.2012.

Studenti koji se zbog opijanja alkohol ozljede te imaju rupe u pamćenju, američki zdravstveni sustav godišnje stoje od oko 469,000 pa do 546,000 dolara i to po jednom sveučilištu! Pokazalo je to istraživanje u Školi medicine i javnog zdravlja na Sveučilištu Wisconsin. Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu 'Health Affairs'.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se