Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom učenje

Nada u bolju budućnost: mladi zaštitar uči pod uličnom rasvjetom

Objavljeno 08.09.2015.

Fakultetsko obrazovanje nije jeftino. Čak i ako ne plaćate školarinu, popratni troškovi bit će udarac na džepove vaših roditelja, ali i na vaš budžet. Zato je broj studenata koji uz studij i rade sve veći i veći.

Kako je učenik beskućnik 'upao' na jedan od najprestižnijih fakulteta na svijetu

Objavljeno 26.08.2015.

Nitko nije rekao da će život biti lagan. Svaki dan susrećemo se s hrpom obaveza, zadataka i društvenih očekivanja: prosjek ocjena koji moramo imati, društveni život koji treba njegovati da ne uvene, povremeni poslovi koji će nam podebljati džeparac, plaćanje računa...to je mnogo stvari o kojima svakodnevno treba misliti.

Pomodoro tehnika: ne za gađanje loših glumaca, nego za uspješno učenje

Objavljeno 26.08.2015.

Upoznajte jednu koja nas je privukla svojim imenom: "pomodoro tehniku" (Zagrepčani bi mogli reći paradajz, a Dalmatinci pomidori tehnika).

U Zagrebu se otvara Muzej torture: domaće sprave za mučenje koje lede krv u žilama

Objavljeno 07.07.2015.

Tortura je u povijesti bila jedan od najekstremnijih oblika nanošenja tjelesne i duševne boli kako bi se od osobe izvukle informacije. Vrhunac je bio u srednjem vijeku kada su sprave za mučenje dobivale sulude oblike, a ljudi su bili mučeni na najbrutalniji mogući način.

Muke po ispitima: kad svi drugi polože, a ti još štrebaš u samoći

Objavljeno 15.06.2015.

Nema goreg osjećaja od učenja u samoći. Svi drugi već putuju ili uživaju u hladnim pivicama ili koktelima, brćkaju se na moru – a tebi je ostao još jedan ispit. Horor!

Andrea Andrassy napisala kolumnu o studentima: 'Počni j*** učiti, majmune!'

Objavljeno 10.06.2015.

Duhovita komičarka Andrea Andrassy jednom tjedno objavljuje kolumnu na Index.hr portalu, a nakon što je prokomentirala mnoge teme, na red su došli studenti.

Učenje kod kuće vs. učenje u knjižnici

Objavljeno 25.05.2015.

Trava je uvijek zelenija kod susjeda, a to je posebno istina tijekom ispitnih rokova kad pronalaziš razloge za odugovlačnje i ljenčarenje gdje god da počneš učiti...

Kako prebroditi krizu prilikom učenja

Objavljeno 18.05.2015.

Studentske obaveze nisu nimalo lake, zadaci su vrlo često teški, a spremanje ispita zahtjevno. Nekada se studentima dogodi da 'izgube kompas, 'zaglave' u nekom gradivu ili dijelu gradiva i iz nje – ni makac. Ne stižu, ne razumiju, ne ide im, ne mogu se koncentrirati. Šta raditi u tim situacijama?

Šest (jednostavnih) koraka do položenog ispita

Objavljeno 13.05.2015.

Ispitni rokovi se približavaju, a stres raste sa svakim ispitom koji vam je preduvjet za upis sljedeće godine studija. Čini se da se knjige i skripte samo gomilaju, a broj ispitnih pitanja kao da se udvostručio preko noći. No, postoji nekoliko koraka koji će vas odvesti do sigurnog uspjeha...
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se