Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom učenje

U depresiji ste? Brzo po lijek u knjižnicu! Evo o čemu se radi...

Objavljeno 30.12.2013.

Budući nam stiže siječanj, tradicionalno najdepresivniji mjesec u godini, odlučili smo vam otkriti način za borbu protiv sivila i samoće. Ljubitelji književnosti oduvijek su pronalazili utjehu, zabavu i društvo u ispisanim stranicama, a sada je i znanstveno dokazano da knjige djeluju protiv depresije!

Riskirala život svaki put kada je otvorila knjigu – engleska studentica odustala od faksa!

Objavljeno 19.12.2013.

Iako se mnogi studenti susreću sa smrtonosnom dosadom prilikom čitanja obavezne stručne literartura, ovdje je riječ o nečemu ozbiljnijem.

Pumpaj, pumpaj – vježbanjem u teretani do boljih ocjena na faksu!

Objavljeno 04.12.2013.

A da znojenje u teretani nije samo za sponzoruše poput onih iz naslovne pjesme i muškarce koji su zaljubljeni samo u svoje bicke, otkrivaju nova istraživanja o utjecaju endorfina na rad mozga i motivaciju.

Evo gdje i kako se možete besplatno obrazovati

Objavljeno 20.11.2013.

Kako god okrenuli, svako obrazovanje je – samoobrazovanje. O čemu se radi? O tome da se obrazujemo onoliko koliko se sami trudimo i koliko smo vremena spremni utrošiti na vlastitu edukaciju.

5 načina kako vas internet može učiniti pametnijima

Objavljeno 17.04.2013.

Internet koristite svakodnevno i ne može proći dan da ne zavirite u njegove kutke. Od kada je njegova popularnost porasla, znanstvenici su debatirali oko posljedica interneta. Srećom, mnogo stručnjaka vjeruje da društvo postaje inteligentnije njegovim korištenjem.

Kako se pripremiti za ispitne rokove?

Objavljeno 14.01.2013.

Nakon božićnog i novogodišnjeg ludila, većina nas postane svjesna kako se opasno približavaju ispitni rokovi. Još početkom prosinca, činili su nam se miljama daleko, a čim je prošlo doba slavlja i čašćenja – shvatimo da je kraj zimskog semestra već tu i da nam ispitni rokovi već lagano doslovce vise nad glavama. No, bez panike. Ako sada kreneš s laganim zagrijavanjem za pravo učenje, vjerujemo da ćeš stići uspješno obaviti sve studentske ispitne obveze.

Pet načina pomoću kojih možemo stimulirati mozak svakodnevno

Objavljeno 07.01.2013.

Koncentracija i pamćenje dvije su stvari koje su najvažnije kod učenja, ali ujedno i nešto s čime prosječna osoba često muku muči. Svjedoci smo da, kada imamo dobru koncentraciju, možemo napraviti posao koji bismo inače, s lošom koncentracijom, razvlačili danima. Stoga se mnogi pitaju čarobno pitanje – kako poboljšati koncentraciju i pamćenje?

Zašto studenti padaju godinu – loše navike su najveći krivac

Objavljeno 03.01.2013.

Jedni se previše opuste i dok kažeš 'keks' godina je već na kraju, a ništa nije postignuto, drugi uče samo povremeno, kampanjski pa im se na ispitu sve pomiješa. Kako bilo, razloga za neuspjeh u studentskim klupama ima mnogo, a evo koji su najčešći. Također, mnogi će okriviti 'višu silu', a razlog je uglavnom u nama samima i našim lošim navikama.

Učenje uz glazbu - dobra ili loša ideja? Evo nekoliko prijedloga...

Objavljeno 06.12.2012.

Vjerujemo kako se nekima od vas učenje uz glazbu čini nemogućim, pa i čak i nezamislivim. Drugi pak tvrde kako im baš glazba pojačava koncentraciju i pomaže ostati budnima u već dovoljno kratkim predispitnim besanim noćima. I dok će riječi pjesama možda omesti koncentraciju, instrumentalne izvedbe zasigurno će pomoći postizanju maksimalne usredotočenosti na određene zadatke, pisanje radova i općenito, omogućiti da se u potpunosti fokusiraš na učenje.

Utrka s vremenom: Kako ostati budan i učiti cijelu noć?

Objavljeno 20.11.2012.

Neki studenti najviše vole učiti noću jer kažu da tada imaju najviše mira, a neki će za ovim načinom učenja posegnuti s vremena na vrijeme. Kako bilo, nema studenta koji barem jednom nije okusio sve čari i zamke noćnog učenja. Zadataka je puno, a treba ih obaviti u vremenskom škripcu. Kako si pomoći u te lude noći?
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se