Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom upisi

Rat za upis na fakultet: Saznajte koliko se studenata natječe za jedno mjesto na top-fakultetima

Objavljeno 26.04.2016.

Bliži nam se nova runda državne mature i upisa na fakultete. Koji su najpopularniji među njima?

Raspjevani FER-ovci osnivaju Akademski muški zbor

Objavljeno 31.12.2015.

Svi znaju da su FER-ovci odlični matematičari i programeri, a s obzirom da se glazba oduvijek povezivala s matematičkom logikom – ovo bi mogao biti jedan jako uspješan i milozvučan zbor!

Upisi na fakultete pokazali: mladi žele posao u državnoj službi ili bježe iz Hrvatske

Objavljeno 31.08.2015.

Ovogodišnji upisi na fakultete pokazali su nastavak dva trenda – s jedne strane pojačan interes za zanimanja koja omogućavaju siguran posao u državnoj službi, posebno u vojsci i policiji, te s druge, navalu na studije koji odmah jamče zapošljavanje u Europskoj uniji.

Sve veća razlika: rekordan broj djevojaka upisuje fakultete

Objavljeno 17.08.2015.

Britanska sveučilišta svoja su vrata djevojakama i ženama otvorila tek 1920. godine. Iako su žene u ove arene za borbu za obrazovanjem puštene stotinama godina nakon muškaraca, čini se da prosperiraju i cvjetaju snažnije no ikada prije.

Tko je jamio, jamio: što je planulo odmah, a što ostalo za jesenski upisni rok?

Objavljeno 04.08.2015.

Nakon upisa – rekapitulacija! Unatoč upozorenjima roditelja, baka i djedova, ali i mudrijih članova ekonomske zajednice, izgleda da su društvenjačka područja još uvijek najomiljeniji odabir studenata jer se, gledano po područjima, najviše studenata upisalo upravo na fakultete iz društvenih područja – njih više od četiri tisuće...

Filozofski i Bogoslovija 'u talonu': studenti Filozofskog se pobunili protiv povlaštenog upisa studenata s KBF-a

Objavljeno 12.03.2015.

Donosimo vam izjavu Saveza studentskih udruga Filozofskog fakulteta čiju je distribuciju na fakultetskim mailing listama dekan Vlatko Previšić - zabranio. Kako proizlazi iz te izjave, zahvaljujući netransparentnim pregovorima između Katoličko-bogoslovnog i Filozofskog fakulteta u Zagrebu, sklopljen je ugovor koji studente KBF-a stavlja u povoljniji položaj u odnosu na one sa FFZG-a, a od njihovog gostujućeg studiranja financijsku korist bi imao samo KBF.

Otvoren novi studij energetike u Šibeniku

Objavljeno 03.03.2015.

Svim maturantima (a i ostalim korisnicima sustava Postani student) od sredine veljače dostupan je novi studij energetike u Šibeniku.

Donesena konačna odluka o kriterijima za upis na fakultete

Objavljeno 23.11.2012.

Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je početkom tjedna konačnu odluku o kriterijima za upis studenata u I. godinu preddiplomskih studija u ak. god. 2013./2014. Najvažnija novost je odobravanje zahtjeva fakulteta da se na državnoj maturi polaže viša razina barem jednog obaveznog predmeta.

Neki novi klinci: Kakvi su ovogodišnji brucoši?

Objavljeno 23.08.2012.

Studenti koji se ove godine upisuju na studij rođeni su 1994. godine. Za njih su face poput Kurta Cobaina, Richarda Nixona i Jacqueline Kennedy Onasis oduvijek bile mrtve...

Pogledajte na kojim je fakultetima ostalo mjesta za jesenski rok

Objavljeno 18.07.2012.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje obradila je podatke nakon ljetnog upisnog roka na fakultete, te objavila na kojim je fakultetima i u kojim gradovima ostalo mjesta za sve studente koji izlaze na jesenski upisni rok.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se