Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom zapošljavanje

'Odzvonilo' radu profesora na više fakulteta

Objavljeno 08.09.2015.

Koliko vaših profesora radi na više fakulteta – bilo javnih ili privatnih? Sigurno ih možete nabrojati barem nekoliko.

Sve ozbiljnija konkurencija stalnim radnim mjestima: najlakše do posla ako si redovni student

Objavljeno 20.08.2015.

Ono što je u posljednje vrijem postalo 'najjačom karikom' redovnih studenata, gledano s ekonomskog gledišta, jest raspoloživost za obavljanje poslova koji im se nude. Studenti su tako postali tražena i cijenjena radna snaga.

Svi studiraju: kako je fakultet postao 'nova' srednja škola

Objavljeno 06.08.2015.

Prije četrdesetak godina samo je 3,6 posto stanovnika imalo fakultetsko obrazovanje. Danas 97 posto djece završava srednju školu, a devet od deset njih upisuje fakultet.

Studentski poslovi u SAD-u: tri studentice o svom iskustvu života u američkim velegradovima

Objavljeno 04.08.2015.

Sandru, Tamaru i Saru, iako se ne poznaju, spaja jedinstveno iskustvo života u Americi za koji su dobile priliku putem programa Work and Travel, koji studentima omogućava dobivanje dokumenata potrebnih za legalan rad na određenim poslovima u SAD-u. Tri mjeseca rada i mjesec dana putovanja mnogim studentima predstavlja priliku koju ne žele propustiti.

Milanović savjetovao studente: 'Idite van, u Zapadnu Europu'

Objavljeno 14.07.2015.

Ako se ne budeš bavio/la politikom, ona će se baviti tobom. Zato je dobro svakog dana dobiti dozu aktualno-političkih tema jer jednostavno: 'Know your sh**!'

Studenti upozorili na nepravednu selekciju Adris grupe – oni sa stručnih studija nemaju šanse?

Objavljeno 02.07.2015.

ADRIS grupa je ovih dana dobila mnogo medijskog prostora zahvaljujući programu 'Budućnost u Adrisu' kojeg su oglašavali na aerodromima diljem Europe. Poruka 'Razveseli mamu i vrati se doma' zaintrigirala je mnoge, ali Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola tvrdi da je natječaj koji je predstavila Adris grupa nepravedan.

'Razveseli mamu i vrati se doma': Adris nudi šansu mladim visokoobrazovanim osobama

Objavljeno 30.06.2015.

U inozemnim zračnim lukama, poput Munchena, Frankfurta i Dublina, gdje slijeće najveći broj naših mladih u potrazi za kruhom i domom, osvanuli su jumbo plakati s natpisom: 'Razveseli mamu i vrati se doma'...

Pokrenut program Postakademskog zapošljavanja: studentima i do 240 tisuća kuna potpore

Objavljeno 17.06.2015.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar i rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović potpisali su u utorak u Splitu sporazum o pokretanju Programa postakademskog zapošljavanja.

S ovim zanimanjima najbrže do posla

Objavljeno 02.04.2015.

U Hrvatskoj je najgore biti završeni gimnazijalac – dok se “tučete” za upis u neku od najprestižnijih gimnazija, a već sada niste sigurni da ćete moći i htjeti upisati fakultet, bolje je razmisliti postoji li neka sigurnija opcija koja bi vam u budućnosti mogla donijeti kruha, piše Slobodna.

Tražite posao? Država zapošljava još 1000 ljudi na neodređeno

Objavljeno 01.04.2015.

Glomazan državni birokratski aparat čija se cijena često navodi kao jedan od glavnih razloga što Hrvatska tako sporo izlazi iz krize uskoro će postati još veći!
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se