Mojfaks.hr u Vijesti

15 stvari koje ćeš naučiti na faksu (ali ne na predavanjima)

Studiranje je vrijeme 'bildanja' karaktera, otkrivanja samoga sebe i konzumiranja više pržene hrane nego što si je pojeola cijelog života.

22. prosinca 2015 12:48
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Od profesora ćeš naučiti mnogo stvari, a nekih ćeš se čak i sjećati! No, najvažnije stvari naučit ćeš izvan predavaonice i to samostalno, bez projektora, lasera i ppt prezentacije profesora koji ti inače predaju.

* Polako s hranom iz menze, pogotovo s fast food linijom. Inače ćeš morati kupovati nove hlače.



* Za manje od deset godina, tvoja prijateljica koja će slučajno, nakon najluđeg izlaska, početi prati zube tamponom postat će mama. I to najbolja mama na svijetu.


* Ako te dečko/cura varao/la u srednjoj, nemoj očekivati da će se promijeniti na faksu.

* Studiranje je odlično vrijeme da otkriješ novog/novu sebe. To je malo teže ako ti je cijela srednjoškolska ekipa upisala isti faks i sad se družite kao da se niste pomaknuli iz srednje.


* Moguće je biti u kafiću kad otvore i ostati u njemu dok ne zatvore. Čak i ako se ispovraćaš u međuvremenu.



* Nijedna blagajnica ne voli kad kutiju cigareta platiš "žutima" (kovanicama od 5, 10 ili 20 lipa).

* Nisu sve jeftine pive jednake. Neke su gore od drugih.

* Odlasci na predavanja su zbilja važni. Pretvaraj se da ideš na posao pa ćeš se lakše prisiliti na to. Uostalom, jednog dana tako ćeš i morati živjeti.


* Osmisli lažno ime kojim ćeš se predstavljati kad izlaziš van. Tako ćeš izbjeći davanje pravog imena ljigavcima i čudacima. Ovaj trik ipak nemoj primjenjivati na prijateljima najbolje prijateljice. Kad se pojaviš na vjenčanju dotične prijateljice, moglo bi doći do neugodne situacije kad prijatelj shvati da se ne zoveš Marija.


* Umrežavaj se i stvaraj nova poznanstva. Među novim ljudima bit će i prijatelja s kojima ćeš se družiti do kraja života, a možda upoznaš i budućeg muža/ženu.



* Ako ti mlađi brat upiše isti fakultet, pobrini se da živite zajedno ili u susjednim sobama – tako ćete najlakše dijeliti pakete koje će slati roditelji, a koje će kad mlađi brat ode na fakultet slati češće nego kad sti ti otišao/la. Jer su sad sva djeca otišla od kuće...

* Ako nemaš auto na faksu znaš da je to bezveze. Ali ne toliko bezveze kao kad ga imaš! Svi se uvijek žele voziti s tobom, žele da ih razvoziš kućama nakon pijanki, na ljetovanja, u šopinge, svugdje...Kao da imaš autoprijevozničku tvrtku.

* Dobar par Marti izdržat će sva iskušenja studentskog života. Samo pripazi na ledu – za tako robusnu cipelu, poprilično se skližu!

* Posjećuj roditelje. Ali ne prečesto!

* Slušaj informatiku i odlazi na vježbe iz računarstva – to je budućnost svijeta.


L.B./foto: Freeimages

Još vijesti