Mojfaks.hr u Vijesti

5 faza agonije pred kolokvij

Za tjedan dana imate kolokvij i već ste si isplanirali vrijeme za učenje. No, niste se ni okrenuli već je prošlo tjedan dana, a knjigu niste ni otvorili. Donosimo vodič kako izgleda jedan takav period kod studenta.

11. prosinca 2014 15:22
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Odlučili ste na vrijeme krenuti s učenjem za kolokvij i pametno rasporediti vrijeme za učenje i zabavu. No, znamo kako to već ide. Iskrsne kava, neočekivano druženje ili izlazak i odjednom zaboravite na skriptu i kolokvij. Na piće idete s mišlju: imam vremena. I onda dođe nesretna nedjelja i shvatite da sutra imate kolokvij, a knjigu niste niti otvorili. Muko moja, pređi na drugoga.

Donosimo 5 etapa koju prolazi gotovo svaki student prije kolokvija. I samo oni znaju kakav je to pakao!

Odgađanje
Znate da imate kolokvij u ponedjeljak, ali nikako se ne možete natjerati uz skriptu. Pa dobro, imate još vremena. A tu je i vikend. Sigurno nećete ići van partijati i piti. Stignete sve!



Ljutnja
O da! Dobro ste znali da će se ovo dogoditi. Prokleli ste i kavu i izlazak i mamurnu nedjelju. \'Zašto nisam krenuo učiti ranije?\'



Nagodba
Kada shvatite da nemate vremena proći cijelu skriptu, žicate od kolega skraćenu verziju ili bilješke da naučite barem za prolaz. Snalazi se kako god znaš.



Depresija
Iako ste napokon zadnji dan odlučili proći skriptu, brzo vas je prošao entuzijazam. Shvatili ste da ipak ne možete naučiti. \'Bože...past ću.\'



Pomirenje

Napokon ste se pomirili sa situacijom. Naučili niste, nemate više vremena i uvijek možete izostati s kolokvija. Kad-tad ćete ga morati položiti.



Pogledaj još:

Faze očaja kad ne naučiš za ispit - u 10 koraka

I.Č./Izvor: Collegehumor.com
foto:Shutterstock

Još vijesti