Mojfaks.hr u Vijesti

5 načina kako vas internet može učiniti pametnijima

Internet koristite svakodnevno i ne može proći dan da ne zavirite u njegove kutke. Od kada je njegova popularnost porasla, znanstvenici su debatirali oko posljedica interneta. Srećom, mnogo stručnjaka vjeruje da društvo postaje inteligentnije njegovim korištenjem.

17. travnja 2013 12:22
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ovdje su 5 razloga kako Internet može pozitivno utjecati na vaš razvoj:

Možete saznati sve što vas zanima

Prije nego što je Google ušao u vaše živote, ako ste željeli nešto saznati, morali ste pretražiti lokalnu knjižnicu kako bi našli prikladnu knjigu. Sada imamo pristup svakoj informaciji koja nas zanima i koja je ikada stvorena. Možete učiti o astrofizici iz udobnosti vaše sobe ili jednostavno istražiti tko je bio gost glumac u epizodi Zakon i red prethodne noći, piše Educentar.net.

Kontaktiranje stručnjaka

Internet je mnogo više nego virtualna enciklopedija. Zapravo je to mjesto gdje se susreću stručnjaci iz svih područja života. To znači da su svi odvojeni samo jednim klikom. Facebook je samo jedan od servisa putem kojeg možete komunicirati sa stručnjacima iz svih dijelova svijeta te pitati sve što vas zanima o nekom području.

Kreiranje velike količine podataka

Količina podataka koja se uploada svake minute se povećala kada su korisnici počeli koristiti mobilne telefone za pretraživanje interneta. Sada je moguće prikupiti veliku količinu informacija u jednom danu, što je naravno puno brže nego što se to moglo napraviti prije nekoliko desetljeća kada je za to trebalo tjedan, mjesec i puno više.

Znanje je cool 

Jedan od odlučujućih faktora za budući uspjeh i intelektualni apetit je činjenica jeste li i koliko ste bili izloženi ismijavanju kao dijete. Oni koji su bili prozivani zbog svog znanja, velika je mogućnost da će kasnije u životu prikrivati svoje sposobnosti i inteligenciju. Internet je zaslužan za to što je znanje ponovno atraktivno i da ga se ne treba sramiti.

Eliminiranje nepotrebnih informacija

Jedna od najvećih smetnji razvoju pojedinca prethodnih godina bila je količina informacija i detalja koje je bilo potrebno zapamtiti. Zahvaljujući internetu, postoji manje potrebe za pamćenjem stvari koji nisu od vitalne važnosti za dnevne aktivnosti. Tako se ostavlja prostor za rast u područjima koji vas zanimaju i o kojima želite znati više.

Izvor: smallbusiness.yahoo.com / Educentar.net


Provjeri još...
>> Provjerite koji su najbolji svjetski gradovi za studiranje
>> Stiglo proljeće: Studentice u parku pripremaju ispite u toplesu

Još vijesti