Mojfaks.hr u Vijesti

5 najčešćih pogrešaka na prvom spoju - radiš li ih i ti?

Prvi spojevi znaju biti jako stresni jer nam je u cilju ostaviti što bolji dojam o sebi. Ako želiš na drugi spoj, ove greške ne smiješ raditi.

10. ožujka 2015 15:13
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Dojam koji ostavimo na prvom spoju određuje smjer u kojem će se odnos razvijati. Potrebno je svega 12 minuta da druga osoba procijeni želi li s tobom na drugi spoj, a mnogi često nisu niti svjesni čime su propast osigurali već pri prvom susretu. Želiš li ići na drugi spoj sa simpatijom, izbjegavaj ove greške.

Tipkaš na mobitel
Za vrijeme prvog spoja sigurno nije pristojno tipkati na mobitel. Stišaj tonove, spremi mobitel u torbu i uživaj u svom prvom spoju.

Postavljaš previše pitanja
Razumljivo je da na prvom spoju želiš saznati što više stvari o svom potencijalnome dečku, ali ako postavljaš previše pitanja možeš uplašiti suprotni spol. Pokaži interes, ali nemoj pretjerivati s pitanjima. Za vrijeme razgovora je dobro imati i pokoju kratku pauzu šutnje. Bitno je slušati drugu osobu i pustiti da razgovor ide prirodnim putem.

Pričaš o bivšemu
Spominjati bivšeg dečka na prvome spoju nije dobra ideja. Potencijalni partner može pomisliti da još gajite osjećaje prema bivšoj ljubavi, a nitko ne želi ulaziti u vezu s osobom koja nije raščistila ljubavnu prošlost.

Previše piješ
Čašica alkohola ti može pomoći u opuštanju, ali nemoj pretjerivati. Alkohol ti može pomutiti pamet, i šanse da izbrbljaš nešto što ne smiješ su velike. Tvoja simpatija bi mogla pomisliti da nemaš samodiscipline i da imaš problema s alkoholom.

Emocionalnost

Na prvome spoju nemoj pričati o svojim tužnim, bivšim iskustvima i o tome kako si bila povrijeđena. Prvi spoj posveti upoznavanju dečka, pozitivnim mislima i češćem smijanju.

I.Č.
foto: Shutterstock

Još vijesti