Mojfaks.hr u Vijesti

5 omiljenih vrsta ispita vaših profesora

Sto ljudi - sto ćudi, sto profesora - puno vrsta testova i ispita. Koje su omiljene vrste testova tvojih profesora?

15. srpnja 2015 17:18
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

* \'Nema ispita\' profesor



Iako ga možete čuti da filozofira u stilu: "Vaše se znanje ne može mjeriti samo ispitima pa vam neću na taj način provjeravati uspješnost na ovom kolegiju", samo želi da mu date dobru evaluacijsku ocjenu na kraju semestra ili godine. I uspjet će jer hej, profač koji te oslobodi ispita ne može biti loš, zar ne?

* \'Kod njega ćeš polagati najteži ispit ikada\' profesor



Nekim nesretnim spletom okolnosti završio/la si kod najgoreg i najozloglašenijeg profesora na faksu, ma kakvom faksu, sveučilištu i sad ćeš morati položiti njegov ispit. Ok, zovu ga profesor Smrt, ali koliko teško može biti? Ovo je onaj tip profesora sadista koji voli gledati studente dok se koprcaju kao ribe na suhom dok pregledavaju turbo teška ispitna pitanja na koja naravno, samo rijetko znaju odgovoriti. Nadaj se prolazu, jer to je najviše što možeš.

* \'Test možete riješiti kod kuće\' profesor



\'Ispite ostavite u sandučiću pred kabinetom, gurnite ispod vrata ili ih dajte asistentima, samo da vas ne moram gledati uživo.\'

Ovaj profesor više nema nikakvih iluzija: zna da će svi studenti pokušati varati koliko mogu na ispitu i proći ga sa što manje učenja. Zato nudi opciju koja je svima ok: možete ispit riješiti kod kuće, ali sami. Naravno da mu svi studenti obećaju da će sami kod kuće rješavati, ali na kraju se nađete u grupici od 60-ak kolega i dovikujete si odgovore, kako tko koji zna. Ispit kao da i ne postoji, samo zato što profač ne želi gledati vaša nevina, neuka lica. Lijepo je biti mlad!

\'* U ispit sam ubacio smiješnu foru\' profesor



Profesor šaljivdžija koji u test obavezno ubaci neku suptilnu šalu i bezveznu foru i onda kao jastreb vreba hoće li na licima studenata ugledati neki smiješak ili čuti hihot. Ako ti je fora smiješna, slobodno se nasmij, ali ulizivanje i lažno smijuljenje neće ti donijeti višu ocjenu. Samo ćeš ispasti očajan/na.

* \'Možete koristiti materijale na ispitu, ali esej mora biti jaaaaako dug\' profesor



Ovaj profesor mrzi ruke svih studenata jer uživa gledati kako im se prsti krive dok pišu esej od 20 stranica. Da, istina, možeš koristiti materijale iz kojih si učio/la, ali količina teksta kojeg moraš proizvesti da bi zadovoljio/la kriterije ovog profesora/ove profesorice tolike su da sljedeći dan zbog boli u ruci nećeš moći pisati poruke na Whatsapp-u, a papir će se lagano početi dimiti pod tvojom olovkom kojom pišeš.

L.B./izvor: CollegeHumor
foto: arhiva, ilustracije: College Humor

Još vijesti