Mojfaks.hr u Vijesti

6 alternativnih načina za korištenje plastične folije

Približavaju nam se božićni praznici, a to znači samo jedno – hrpa hrane koju ćeš morati zamotati u prozirnu, plastičnu foliju.

25. studenog 2015 13:14
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ne znam za vas, ali većini ljudi ova je folija najgori neprijatelj: lijepi se, gužva i koliko god se trudili da omotamo tanjur pun fine klope, uvijek sve završi psovanjem i bacanjem komada folije (koji je sada već zgužvan u mikroskopsku lopticu) u kantu za smeće. O statičkom elektricitetu i nemogućosti kidanja odgovarajućeg komada da i ne pričamo...

No, možda ćeš je zavoljeti malo više kad saznaš za što ju sve još možeš koristiti, a da nije mazohizam i izazivanje ozbiljne psihičke traume samome sebi. Tko bi rekao da ova mrska stvar ipak može biti korisna?

Riješi se mitesera



Iskušaj ovaj tretman u svojoj sobi. Dovoljno ti je malo vazelina i komadić prozirne folije i riješit ćeš se malih, crnih napasti zauvijek!
Detalje pronađi ovdje.

Nokti kao iz salona



Ako iskoristiš plastičnu foliju pri lakiranju i oslikavanju noktića, izgledat će kao da si ih sredila u salonu.
Detalje pronađi ovdje.

Zaštiti odvod


foto: Pinterest

Jesi li ikad bojala kosu iznad umivaonika, pogledala dolje i prenerazila se od užasa jer se kraj odvoda skupilo dovoljno kose za napraviti maleno gnijezdašce za glodavce? Ili se toliko boje ispralo i zamrljalo umivaonik da ti je nova boja odmah prisjela? Iskoristi mrsku foliju ovdje i uštedi vrijeme koje inače potrošiš na čišćenje boje i otpalih vlasi.

Spriječi curenje kozmetike kad putuješ



Ako ti se ikada dogodilo da ti je praznike upropastila spoznaja da se u putnoj torbi šampon razlio po odjeći, onda je ovo trik koji moraš naučiti. Prije pakiranja kozmetike, otvor prekrij malenim komadićem folije, začepi originalnim čepom i uživaj u putovanju bez brige.
Izvor: Popsugar

Posvijetli kosu



Izmiješaj cimet, med i limun i nanesi na kosu. Omotaj sve plastičnom folijom i lijepo lezi u krevet, prespavaj noć, a ujutro se divi svojoj prirodno svjetlijoj kosi.
Izvor: Pinterest

A ako ti sve ovo nije dovoljno, uvijek možeš svoju sobu pretvoriti u bazen! :-)



L.B./izvor: Gurl
foto: Pinterest

Još vijesti