Mojfaks.hr u Vijesti

80 lipa kava: a koliko političari plaćaju ručak u menzi?

Ako ste upravo pojeli kroasan iz menze za kunu i četrdeset i četiri lipe i pomislili kako ste dobro prošli – provjerite koliko političari plaćaju kavu i ručak u svojoj menzi. Obzirom na zastupničke plaće, čovjek bi pomislio da si mogu priuštiti obrok koji nije ‘subvencioniran’…

26. rujna 2014 11:39
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Prošli tjedan zazvonilo je zvono i političari su se vratili u svoje klupe (barem neki od njih), a kad ih iste nažuljaju ili ogladne od listanja tiskovina ili surfanja po internetu, zgodno je nešto i prigristi.

Tportal je istražio i provjerio jednu od famoznih privilegija dužnosnika – istražili su koliko na svojim sjajno plaćenim radnim mjestima u Uredu predsjednika, Banskim dvorima i Hrvatskom saboru plaćaju kavu, pića i hranu.

U Saboru će političari (ali i novinari te drugi zaposlenici i gosti) platiti kavu 3,50 kune. U Banskim dvorima, tj. u Vladi, isti mali espresso košta 2,50 kune, a kava s predsjednikom na Pantovčaku nevjerojatnih 80 lipa.

Šalica čaja u Uredu predsjednika također košta 80 lipa, sendvič je 10 kuna, desert 5 kuna, a ručak 20 kuna.

U Banskim dvorima kava s mlijekom za kunu je skuplja od obične kave i košta 3,50 kune, baš kao i šalica čaja. Sendvič sa šunkom stoji 10 kuna, a s pršutom 18 kuna. Ručak s juhom, glavnim jelom i salatom iznosi samo 18 kuna, a desert pet kuna.

Saborska kuhinja nešto je skuplja od Pantovčaka i Vlade. Obična kava i čaj koštaju 3,50 kune, kava s mlijekom je 4,50 kune, tost je osam kuna, sendvič sa šunkom je 10 kuna, a s pršutom 15 kuna.

Cijene ručka različite su, ovisno o tome sjedi li zastupnik u zastupničkom restoranu ili koristi samoposlužnu menzu koju koriste svi zaposlenici Sabora. U restoranu će za kompletan ručak s juhom i desertom platiti 36 kuna, a u menzi 26 kuna.

U slast!

L.B./izvor: Tportal
foto: sxc.hu

Još vijesti