Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

A mislite da je vama teško: evo što su početkom 20. stoljeća studenti medicine radili za diplomu

MojFaks | Vijesti, 04.03.2015.A mislite da je vama teško: evo što su početkom 20. stoljeća studenti medicine radili za diplomu

Obdukcija i seciranje su prljavi poslovi, ali netko ih mora obavljati. Da nije bilo studenata i liječnika koji su sjeckali trupla, tko zna koliko bismo medicinskih otkrića propustili? Unatoč tome, sam čin seciranja i dalje je jednako jeziv.

Ako je suditi po fotografijama iz 1900-tih godina, kirurzi i studenti uživali su u sjeckanjima. Pozirali su uz svoje "pacijente" i trupla kao pripadnici bratstva ili nekog kluba stručnjaka, a nije nedostajalo ni šaljivih komentara napisanih na stolovima i klupama, niti lubanja lijepo posloženih na najneočekivanijim mjestima.

1. U blizini leševa smjelo se i pušiti...
2. Lešinari i leševi - jako duhovito!3. Seciranje s lulom u ustima?! Sigurno nisu morali prati ruke!4. Zašto se malo ne zabaviti? Poker, netko?!
5. Lijepo dekorirano lubanjama i kostima, doista!
6. Što reći o poruci na stolu? Nadamo se samo da ju nisu ubili ovi na fotografiji...Naravno da su vjerojatno među svim ovim studentima i velika pionirska imena medicine, samo ne možemo, a da se ne upitamo: jesu li se mogli barem malo manje zabavljati secirajući leševe?

Više fotki pogledaj ovdje.

L.B./izvor i foto: Viralnova/open sources


studij medicinestudentiseciranjeobdukcijeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se