Mojfaks.hr u Vijesti

Adio referada: potvrdu o studiranju uskoro ćeš moći printati kod kuće!

Jeste li već koristili sustav E-građani? Ovim se projektom Vlade Republike Hrvatske uhvatila u koštac s problemom nepreglednih redova koji nas dočekaju kad god dođemo izvaditi neki dokument ili potvrdu. Osim što vam za to treba slobodan dan, skupo je i neefikasno.

14. prosinca 2015 15:41
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Sustav E-građani počeo je s 14, a trenutno nudi 27 usluga: dokumente koje ste prije morali podizati u raznim ustanovama, čekati u redu i plaćati ih sada jednostavno možete isprintati u toplini svoga doma.

Što je najbolje sve je besplatno, dostupno u bilo koje doba dana ili noći i ne morate se obračunavati s neljubaznim tetama na šalterima. Samo klik-klik-klik vas dijeli od domovnice, potvrde o prebivalištu, naručivanja kod liječnika, rodnog lista i sl.

Do kraja ove godine najavljeno je dodavanje još jedne usluge koja će posebno razveseliti studentski dio stanovništva: e-zapis o statusu studenta. Moći ćete kliknuti i isprintati potvrdu o studentskom statusu - u kauču, studentskoj sobi ili knjižnici!

Sustav će biti dostupan svim studentima, a prijaviti se možete koristeći Vaše AAIEdu@Hr korisničke podatke. Usluga je nastala kao rezultat suradnje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Sveučilišnog računskog centra (SRCE-a), a kao plod ovog genijalnog udruživanja mogućnost je da zatražimo i dobijemo dokument koji dokazuje naš studentski status – bez čekanja u referadi!

Na tvoje računalo stići će dokument, potvrda u PDF obliku, a koja sadrži sve relevantne podate o tebi i tvom studentskom statusu: matično visoko učilište, razinu studija, podatke o vrsti studija, godinu studiranja i sl.

Projekt je trenutno u testnoj fazi, očekuje se da će uskoro biti dostupan. Jedva čekamo!

L.B./izvor i foto: uprava.gov.hr

Još vijesti