Mojfaks.hr u Vijesti

Ako imate ovu krvnu grupu, 45 posto su veće šanse da se zarazite koronavirusom (ali dobra vijest stiže za one s drugom grupom...)

Ako i ne znate, sad je dobar trenutak da provjerite koja ste krvna grupa...

25. lipnja 2020 14:31
Ako imate ovu krvnu grupu, 45 posto su veće šanse da se zarazite koronavirusom (ali dobra vijest stiže za one s drugom grupom...)

Ako imate ovu krvnu grupu, 45 posto su veće šanse da se zarazite koronavirusom (ali dobra vijest stiže za one s drugom grupom...) Foto: MojFaks

U novoj studiji znanstvenici otkrivaju da su osobe koje imaju krvnu grupu A izložene većem riziku od obolijevanja od koronavirusa i to za čak 45 posto, piše Ordinacija.

...Nitko se ne boji drugog vala? Mladi ne nose maskice u javnom prijevozu: Vozači ih ne žele opominjati da ih ne \'razapnu\'...


Istraživanje se provelo nad 1900 ispitanika oboljelih od koronavirusa u Španjolskoj i Italiji te su se rezultati uspoređivali s 2000 osoba koje nisu bolesne. U novoj studiji su znanstvenici utvrdili da su osobe s krvnom grupom A povezane s povećanim rizikom od infekcije korona virusom i to za 45 posto.

...20-ak studenata zagrebačkog privatnog sveučilišta u SAMOIZOLACIJI, pisali ispit sa ZARAŽENIM kolegom...


Još je prije 3 mjeseca jedno istraživanje iz Kine pokazalo kako su osobe koje imaju krvnu grupu A podložnije zarazi za razliku od osoba koje imaju krvnu grupu 0 te su više zaštićeni od virusa. Nakon rezultata ovih istraživanja najveći je strah znanstvenika bio da će se osobe s krvnom grupom 0 previše opustiti, a osobe s krvnom grupom A se prepustiti panici.

L.B./izvor: Ordinacija
foto: Ronald Rampsch via Shutterstock

Još vijesti