Mojfaks.hr u Vijesti

Ako možeš danas - ostavi za sutra: problemi lijenih studenata

Razina energije koja struji našim tijelom nije uvijek jednaka. Nekad smo nabrijani, poput struje i odrađujemo sve što nam je na dnevnom rasporedu bez puno muke, a nekada bismo se jednostavno pokrili dekicom po glavi i spavali do proljeća.

19. Siječnja 2016 12:22
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Svi znamo da je najveći postotak studenata ipak kampanjskog karaktera pa odgađamo obaveze do zadnjeg trenutka. Je li to lijenost? Tko bi znao reći? Mi ovdje volimo misliti da smo jednostavno prekapacitirani i zaokupljeni drugim stvarima u životu pa većina ovih fakultetskih ostane čekati kraj balade.

Ako i ti voliš stvari ostavljati za zadnji trenutak, gledati serije do iznemoglosti i radije tipkati poruke prijatelju/prijateljici koji se nalazi dvije sobe dalje – dobrodošao/la u svijet ljenjivaca. Možda su spori, ali barem dugo žive. Evo, pogledajte život zeca, geparda ili neke druge brze životinje: par godina i gotovo. A sad se sjetite kornjače...Eeee, to je ta životna filozofija...

Provjeri jesi li i ti mudra, lijena kornjača!

* Snooze na budilici se izlizao

keep

Koliko puta stisneš snooze na budilici ili telefonu prije nego što zaista ustaneš iz kreveta? Onda kad shvatiš da ćeš zakasniti na predavanje, eto kad.

* Netflix ovisnici

next

Ok, možda i ne visiš na novopridošlome Netflixu, ali sigurno luduješ po torentima, Pixboxu ili Popcorn Time-u. Nema boljeg provoda od saftanja u krevetu uz omiljenu seriju!

* Strah od tuševa

fun

Ok, na stranu upitna higijena u studentskim domovima, ali nije ti baš privlačna niti ideja da u sedam ujutro odlaziš u hladnu kupaonicu, tuširaš se vrućom vodom, a onda opet smrzavaš dok se oblačiš. Grozno!

* Prokrastinacija

Imaš onda seminar za dva tjedna i kad ga počneš pisati? Pa naravno – večer prije. Kad baš svi moraju slaviti rođendane, zvati te na hakl ili kave baš u ta dva tjedna!

* Ako možeš danas, ostavi za sutra

lazy

Najbolje je prelistati bilješke ili zadano štivo trenutak prije predavanja...

* Koja knjižnica?

Imaš super modernu knjižnicu na faksu, ali to znaš samo po pričama kolega. Tko još može otići u knjižnicu i raditi uz sve ovo što ti u sobi odvlači pozornost?

* Sveta planina Prljavog veša

Star

Naravno, kao prava ekološki osviještena osoba pričekat ćeš da hrpa prljavog veša naraste do maksimuma, a čak i kad obučeš zadnju čistu odjeću, potrajat će par dana prije nego što i nju strpaš u mašinu i opereš sve zajedno.

* Mrziš zimski semestar

Tko još želi ići na predavanja po zimskim temperaturama? Već smišljaš peticiju da se zakonski zabrane predavanja na dane kad je vani ispod nule.

* Skype, Whatsapp...

workaholics

Najbolji prijatelj ili prijateljica stanuje u istoj zgradi ili na kraju domskog hodnika, ali svejedno radije pričate preko Skype-a ili si pišete poruke jer vam se ne da izlaziti iz kreveta.

* Grickalice vs. teretana

Nema boljeg vica nego kad te netko pozove sa sobom u teretanu. Svi znaju da su grickalice važnije od čučnjeva.

L.B./izvor: society19
foto: imgfave.com

Još vijesti