Mojfaks.hr u Vijesti

Američki studentski portal poziva mlade da posjete Hrvatsku

'Sunce, more, relaksacija i partijanje, kultura i zalasci sunca - nema boljeg načina da uistinu doživite hrvatsku obalu', počinje svoju priču američki portal College, dio glasila USA Today namijenjen studentima.

12. Siječnja 2016 10:32
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Brucošica Veronica White sa Sveučilišta East Anglia u Norwichu studira Ekologiju, a za rubriku College Turist piše o putovanjima, studiranju u inozemstvu i studentima koje neprestano "svrbe tabani" pa putuju kad god imaju priliku.

Ovog puta napisala je članak o tome zašto bi svaka mlada osoba trebala posjetiti Hrvatsku, posebice hrvatsku obalu, i što mogu očekivati što se gastro ponude tiče, izlazaka, prirodnih ljepota i slično.

Osim što ističe prednosti jedrenja na jedrilicama (a ne na luksuznim kruzerima), iz vlastitog iskustva piše i o nezaboravnim noćima, prekrasnim zalascima sunca, hrpi aktivnosti koje će zadovoljiti i najaktivinije putnike željne adrenalinskih uzbuđenja, skrovitim zakutcima na kojima se možete okupati i osvježiti, odličnoj hrani i zadnje, ali ne i najmanje važno – vrlo pristupačnim cijenama.

Ono što naše domaće nervira, drugima je privlačno: posebno se ističe mogućnost da svuda hodate bosi, a kupaći kostimi u lokalnim trgovinama također su dozvoljeni dress code (za ovo je ipak bolje provjeriti u svakom pojedinom mjestu).

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Index.hr via College USA Today
foto: arhiva (PSH)

Još vijesti