Mojfaks.hr u Vijesti

Andrea Andrassy sjajno opisala sve 'čari' podstanarskog života studenata

Svi mi znamo da je unajmljivanje stana ili sobe ruski rulet – možete preživjeti bez posljedica, ali i s ozbiljnim psihičkim traumama. Andrei se naravno dogodio scenarij broj dva...

14. srpnja 2015 18:01
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Gdje bismo bili bez naših komičara uz koje je svaki dana malo lakši, ljepši i puno smješniji?

Jučer smo vam prenijeli genijalni status komičara Vlatka Štampara koji je na sebi svojstven način napisao hvalospjev majčinskom umijeću pakiranja stvari u malene paketiće, a danas vam donosimo djelić kolumne Andree Andrassy koja se prisjetila studentskih dana u Osijeku kad je unajmila stan kod gospođe Zdenke.

...Andrea Andrassy napisala kolumnu o studentima: \'Počni j*** učiti, majmune!\'...


Šalu na stranu, cijelu kolumnu možete pročitati na Indexu, a mi vam donosimo samo maleni djelić odlične ilustracije pakla koji ponekad može biti unajmljivanje stana ili sobe (što je još gore) i stanodavac/najmodavac koji dolazi s njime u paketu.

"Deset dana kupusa, paradajza, hrenovki i crijevnih kretnji kasnije, Zdenka se opustila. Prestala se ljutit što spavam čak do 9, nije me tjerala da ručamo zajedno, čak mi je ostavljala i male darove po stanu. Na primjer, jednom prilikom je donijela štrudlu od jabuke koju je napravila njena koleginica, štrudlu koju smo pojele to popodne u dnevnoj sobi dok smo tračale tu istu koleginicu i njenog sina. Opet smo pričale o najboljim škaricama na svijetu i zmazanim nogama njenog sina.

Bilo je tu i drugih iznenađenja, sitnica zbog kojih znaš da netko misli na tebe - u veš mašini koju "možeš koristiti kad god želiš" je ostavljala svoje gaće. Ne pored mašine u nekoj kutiji za veš - U veš mašini, tako da sam, svaki put kad bi htjela oprati veš morala molit Zdenku da izvuče svoje pamučne "unmentionablese" iz mašine. "Nek se operu zajedno, tako da uštedimo na deterdžentu" - rekla je lukavo, a koristile smo samo MOJ deterdžent jer je Zdenka od religija prakticirala škrtost...
"

Ostatak svakako pročitajte ovdje jer inače nikada nećete saznati kako je pukla ljubav između Andree i gospođe Zdenke.

L.B./izvor: Index.hr
foto: arhiva

Još vijesti