Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Anketa otkriva: velike su šanse da ćete se vjenčati s nekime tko je završio isti studij

MojFaks | Vijesti, 13.07.2015.Anketa otkriva: velike su šanse da ćete se vjenčati s nekime tko je završio isti studij

Ona stara da se suprotnosti privlače baš i ne vrijedi. Barem kad su u pitanju diplome!

Priceonomics je analizirao svježe podatke koje je sakupila vodeća američka agencija za prikupljanje podataka o građanima i gospodarstvu SAD-a (U.S. Census) i otkrio da je postotak brakova između osoba koje su završile isti studij (ili barem jednu istu studijsku grupu) neobično visok.

Priceonomics je ovu visoku stopu definirao kao podudaranje u 10% slučajeva na nacionalnoj razini. 2014. godine 56 milijuna Amerikanaca bilo je u braku stoga je čak i 10% od tog broja poprilično puno. Podaci koje daje Census ne obuhvaćaju informacije o tome kako su se i kada parovi sreli niti na kojem točno fakultetu.

Studenti teologije i drugih studijskih grupa koje se tiču proučavanja religije i religijskih sustava najčešće sklapaju brakove među sobom, čak u 21% slučajeva.

Sljedeći su po redu spojevi između osoba koje završe mix nekih prirodnih znanosti, a farmaceuti, glazbenici i računalni stručnjaci po stopi brakova unutar studijske grupe plasirali su se u top pet profesija.

Šanse da će medicinski tehničari i učitelji završiti u braku s nekime tko je završio isti fakultet penju se i do 43%. Inženjerke se u 40% slučajeva udaju za kolege inženjere.

Sljedeći put kad vas kolega/kolegica pozove na piće, razmislite što ćete odgovoriti. Mogao bi to biti jedan sudbonosni 'dejt'.

L.B./izvor: College Candy
foto: freeimages


Priceonomicsistraživanjebrakovi unutar profesijeista studijska grupaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se