Mojfaks.hr u Vijesti

Antonija Mišura, Dario Šarić i Korana Longin složni: 'Podržavamo studij energetike u Šibeniku'

Preddiplomski studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora Sveučilišta u Zagrebu, koji u rujnu otvara u Šibeniku, ovih je dana dobio poznate protagoniste. Projekt osnivanja prvog sveučilišnog studija u Šibeniku podržali su trofejni košarkaši podrijetlom iz Šibenika – Antonija Mišura, Dario Šarić i Korana Longin.

3. lipnja 2015 19:28
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Svi oni, osim deklarativno, projekt su podržali objavivši fotografije na društvenim mrežama na kojima podižu prst u znak podrške šibenskom studiju. Mladi i perspektivni Dario Šarić, najuspješniji europski košarkaš mlađe generacije koji trenutno igra za turski Efes Pilsen, iz Istanbula je poslao podršku projektu. Kazao je kako podržava svaki projekt i pozitivnu inicijativu za razvoj Šibenika.


"Drago mi je što se jedan tako perspektivan projekt pokreće upravo u Šibeniku. Nisam ekspert u tom području, ali koliko sam upoznat, vjerujem da ide u dobrom smjeru i da će pokretanje studija energetike svakako doprinijeti daljnjem razvitku Šibenika. Studenti i obrazovani mladi kadar je svakako nešto što Šibeniku treba", kazao je Šarić.



Antonija Mišura, jednako poznata i uspješna šibenska košarkašica koja je trenutno angažirana u francuskom Toulouseu, također izražava bezrezervnu podršku projektu otvaranja sveučilišnog studija.


"Mislim da je ovaj studij odlična prilika kako za Šibenik tako i za mlade. Grad koji nema sveučilišni studij i ne pruža priliku mladim ljudima za ostvarivanje visokog obrazovanja u mjestu prebivališta zapravo niti ne može ozbiljno pričati o razvoju. Ovo će zato biti jedan pozitivan razvojni okidač koji će Šibenik sigurno znati koristiti", drži lijepa Mišura.



Projekt studija Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora podržala je i Korana Longin, bivša trofejna košarkašica i članica hrvatske košarkaške reprezentacije, također podrijetlom iz Šibenika.


"Mislim da studij energetike otvara vrata, mogućnosti i perspektivu za sve buduće studente, kako šibensko-kninske, tako i ostalih županija diljem Hrvatske te im omogućava uspješno profiliranje i smjer u njihovom budućem životu",  zaključila je Longin.


Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora koji u rujnu prima prve student politehnički je studij nastao kao programska izvedenica specijalnosti zagrebačkih Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Nakon završenog trogodišnjeg studija studenti mogu očekivati da će dobiti sva potrebna znanja iz mjera energetske učinkovitosti kao i znanja iz tehnologija iskorištavanja obnovljivih energetskih izvora.


L.B.

Još vijesti