Anja Z u Vijesti

Apokalipsa u Zagrebu: Ovako je izgledao danas pokušaj zagrebačkih studenata da dođu do fakulteta - totalni kaos!

Možda ste jedni od onih sretnika koji su nakon jutarnjeg zvuka alarma i pogleda kroz prozor shvatili 'ipak ne moram na to predavanje' – blago vama. Ostali smrtnici prošli su izbjegavanje stabala, dijelova štandova, mokrih kolnika i ostalih prepreka koristeći vještine na kojima bi im i Hugo pozavidio.

13. svibnja 2019 13:00
Apokalipsa u Zagrebu: Ovako je izgledao danas pokušaj zagrebačkih studenata da dođu do fakulteta - totalni kaos!

Apokalipsa u Zagrebu: Ovako je izgledao danas pokušaj zagrebačkih studenata da dođu do fakulteta - totalni kaos! Foto: MojFaks

Da će ovaj ponedjeljak početi naopako, moglo se naslutiti jučer kada je snažan vjetar počeo da puše i bio jako uporan u svom naumu. Kako portal Zagreb.info piše policija je jutros poslala upozorenje građanima da budu oprezni i ostanu u kućama kako bi spriječili potencijalne nesreće.

"Zbog jakog i olujnog vjetra koji će i tijekom današnjeg dana puhati na području grada Zagreba i zagrebačke županije, preporučuje se građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno. Pogotovo se to odnosi na starije osobe i djecu. Preporučujemo građanima da koriste javni prijevoz. Također pozivamo građane da ne odlaze u okolna gorja. U slučaju potrebe za pomoći, nazovite žurni broj 112.", kažu iz PU zagrebačke.

Jedan od problema je što ni preporučeni javni prijevoz nije funkcionirao. Tako su nastale velike gužve na svim stanicama. Ljudi su međusobno dijelili nagađanja o tome hoće li i koji tramvaj možda doći.

"Čekala sam tramvaj 20 minuta, vidjela da ću kasniti na faks, odlučila pozvati taxi koji se nije mogao dobiti. Nakon 15 minuta na kiši i vjetru uspijem naručiti taxi, tramvaja i dalje nema. Taxi dolazi za pola sata, a vožnja koja inače ne traje duže od 10 minuta je trajala 40. Potpuni kaos", opisuje nam svoj put do Fakulteta političkih znanosti studentica Lara.



Zbog olujnog vjetra koji je tijekom noći rušio stabla ovaj ponedjeljak je pun scena kao iz apokaliptičnih filmova. Nisu samo izmještene autobusne i tramvajske linije nego i tramvajska i autobusna stajališta. Tako da je danas sve igra na sreću.

Studentica Andrea je bila malo sretnija od Lare. Govori nam da je njena vožnja tramvajem začudo trajala uobičajeno.

"Krenula sam na faks u uobičajeno vrijeme, međutim stabla u kvartu bila su porušena i nisam išla uobičajenim putem. Tramvaj nisam dugo čekala, no bile su gužve. Vožnja je, začudo, trajala uobičajeno", kaže Andrea.

Rijetko kad se razveselimo ulasku u tramvaj kao što je to slučaj danas. Taj osjećaj spokoja, teško da  može nešto drugo zamijeniti. Okej, ostanak u krevetu zasigurno pobjeđuje, a ako trenutno kisnete negdje i skrolate pokušajte provjeriti stanje u prometu na stranicama zagrebačkog holding centra.

A kako ste vi stigli danas do svog odredišta, pišite nam u komentarima.

...Stalno 'škicate' je li ušao 'kondor' ili ne? U tramvajima možda više neće biti kontrolora u civilu...


...Genijalna ideja? Student se provozao 'treskavim' tramvajem pa mu je napamet palo nešto skroz čudno...


Izvor:Zagreb.info
Foto: Unsplash @mahkeo

Još vijesti