Mojfaks.hr u Vijesti

Apsolvent elektrotehnike postao najmlađi kandidat za predsjednika u hrvatskoj povijesti

Mladi 25-godišnji apsolvent elektrotehnike iz Karlovca, Ivan Vilibor Sinčić, tijekom četiri godine aktivizma i političkog rada bio je organizator mnogih akcija i inicijativa usmjerenih protiv političkih elita.

9. prosinca 2014 12:47
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Još u veljači 2011. godine bio je jedan od suorganizatora prosvjeda protiv HDZ-ove vlade, a od 2012. godine organizira i koordinira rad građanske inicijative koja je prerasla u političku stranku “Živi zid”, a koja aktivno sprečava deložacije bankama dužnih građana.

Tijekom manje od tri godine zajedno sa “Živim zidom” uspio je, kako tvrdi, spriječiti više od stotinu zakazanih deložacija građana, a zbog svojih političkih djelatnosti pet puta je privođen.

Aktivno surađuje s mnogim udrugama za zaštitu ljudskih prava i aktivističkim organizacijama. Sudjelovao je u nekoliko aktivističkih akcija na organizaciji referenduma za zabranu deložacija iz jedinog doma, zabrane rasprodaje državne imovine i drugih.



Osim političkog djelovanja Ivan Sinčić se aktivno bavi i organskom poljoprivredom, a u središtu interesa su mu i obnovljivi izvori energije.

Trenutke odmora provodi na imanju u Karlovcu na kojem uzgaja egzotično povrće kao što su batat, gorka dinja (karela) i drugo.

Želimo prestanak mjera štednje i guljenja građana na sve moguće načine, deblokadu 320.000 blokiranih i trenutnu obustavu svih deložacija”, obrazlaže Sinčić razloge svoje predsjedničke kandidature.

Kakav mu rezultat prognozirate na predstojećim predsjedničkim izborima?

L.B./izvor: Jutarnji list
foto: Facebook

Još vijesti