Mojfaks.hr u Vijesti

Atomic Dance Factory i Hrvatski show dance savez predstavljaju petodnevni festival urbanog plesa 'Kings of Style'

Festival urbanog plesa 'Kings of Style' (KOS), u organizaciji plesnog kluba Atomic Dance Factory (ADF) i Hrvatskog show dance saveza (HSDS), i ove godine održat će se u Zagrebu od 29. travnja do 3. svibnja i donijeti nova plesna uzbuđenja u hrvatsku metropolu.

24. travnja 2015 17:20
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Petodnevni i ujedno najveći plesni festival u Hrvatskoj obuhvatit će razno razna natjecanja na više lokacija u Zagrebu, after parties te dancehall radionice talijanske plesačice Veronice „Ike“ Bernardis, koja je već nekoliko puta hrvatske plesače očarala svojom energijom i pokretima. U sklopu festivala, od 1. do 3. svibnja u Kutiji šibica održat će se i 2. otvoreni kup Hrvatske u street plesovima povodom kojeg organizatori najavljuju gostovanje slovenske plesne atrakcije, svjetske i europske prvake - grupu Artifex Crew predvođenu Žigom Mlakarom i Mihom Furlanom.



Prošle godine na Zagrebačkom Velesajmu, sudjelovalo je više od 750 natjecatelja u dobnim skupinama djece, juniora i seniora, a organizatori su tom prilikom u Zagreb doveli američku plesnu zvijezdu - PHILLIPA „PACMANA“ CHBEEBA koji je svoje plesno umijeće dokazao kao koreograf i plesač u popularnim filmovima „Step Up 4“ i „Step Up 5“. U samo tri dana natjecanja Zagrebačkim Velesajmom prošetalo je preko 3000 gledatelja.

Ove godine u hrvatskoj metropoli u 5 dana festivala, zaplesat će više od 800 natjecatelja u dobnim skupinama djece, juniora i seniora, koji će se boriti za medalje u hip hopu, break dance-u, street showu, disco dance-u i poppingu.



Što reći, Zagreb opet postaje središtem urbane plesne scene u regiji. Dolaze nam gosti iz svih susjednih zemalja. „Kings of Style“ je počeo kao natjecanje i u samo godinu dana smo ga uspjeli dignuti na razinu festivala. Ovo je definitivno najveće hrvatsko urbano – plesno događanje. 5 dana natjecanja, radionica, partija, čage i dobre vibre. Sve se bojim kakav nas tulum čeka idući tjedan. Sve je spremno i jako mi je drago da nam dolaze Žiga i Miha iz Artifexa. Evo baš su se prošli tjedan vratili sa World of Dance France, gdje su odradili odličan show i pokazali znanje. Ika, koju već svi u Hrvatskoj obožavaju, dolazi sa dancehall radionicama nakon 2 mjeseca provedena na Jamajci. Svi smo nabrijani i jedva čekamo da krene“, dodaje Saša Krnetić, voditelj i glavni koreograf ADF-a.

Ulaznice za sve evente možete kupiti na ulazima!
II KUP HRVATSKE U STREET PLESOVIMA: dnevna karta 20 kn, trodnevna 50 kn
ALLSTYLE ROYALS, BATTLE KINGS i WHO GOT THE JU!CE: svaki event po 20 kn
CALI AGENTS koncert: 40 kn (za KOS i UFBB sudionike - 30kn)

Sve detaljnije informacije o samom festivalu možete pratiti na službenoj web stranici ili na Facebooku.

Još vijesti