Mojfaks.hr u Vijesti

Banovina dijeli stipendije: evo kako se prijaviti

Gradski Upravni odjel za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu objavio je poziv za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima iz socijalno ugroženih obitelji za tekuću školsku i akademsku godinu.

29. listopada 2015 10:59
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Potpore novim korisnicima iz socijalno ugroženih obitelji namijenjene su za redovno upisane srednjoškolce ili studente koji imaju neprekidno prebivalište na području grada Splita u posljednje tri godine, baš kao i barem jedan od njihovih roditelja ili skrbnika.

Naravno, tu je i prvi uvjet, da posjeduju potvrdu splitskog Centra za socijalnu skrb o priznatom pravu na zajamčenu minimalnu naknadu. Isto tako, učenik ili student, ako želi dobivati ovu stipendiju, ne smije primati financijsku potporu za školovanje po nekoj drugoj osnovi.

Rok za prijavu istječe 31. svibnja 2016. godine, no naravno da možete i ubrzati stvar. Svi koji se jave s kompletiranom obveznom dokumentacijom najkasnije do 30. studenoga, početak stipendiranja učenika startat će već uplatom za rujan, dok će se studentima kao prvi mjesec računati - listopad.

Prijava na javni poziv podnosi se na obrascu koji se može predignuti na mrežnoj stranici Grada ili u zgradi Banovine svakog radnog dana od 9 do 12 sati.


Prijava se upućuje preporučenom poštom na adresu: Grad Split - Upravni odjel za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu, 21000 Split - Obala kneza Branimira 17, s naznakom “Prijava za dodjelu stipendije”, a može se i osobno predati u Centralnoj pisarnici u Banovini.

Uz ispunjeni obrazac prijave za dodjelu stipendije potrebno je još poprilično papirologije kako bi se zadovoljila forma i potvrdio status imovinsko slabije obitelji.

- kandidati trebaju poslati preslik vlastite osobne iskaznice ili uvjerenje o prebivalištu za podnositelja prijave, te od jednog roditelja ili skrbnika
- za učenika ili studenta iz kućanstva koje prima zajamčenu minimalnu naknadu potreban je preslik rješenja Centra za socijalnu skrb o tom priznatom pravu
- oni koji dolaze iz obitelji samohranog roditelja moraju poslati preslik smrtnog lista ili izvatka iz matice umrlih za roditelja ili preslik rješenja centra za socijalnu skrb o pravu na privremeno uzdržavanje djeteta ili preslik tužbe protiv drugog roditelja koji ne sudjeluje u uzdržavanju djeteta.


Uz sve to naputak je da se priloži potvrda o redovnom upisu u školsku/akademsku 2014./2015. godinu, izjava o nekorištenju stipendije po drugoj osnovi, te izjava o članovima kućanstva. O ishodu će sudionici biti obaviješteni u roku od 30 dana nakon donošenja zaključka o dodjeli stipendija.

L.B./izvor: Slobodna Dalmacija
foto: arhiva

Još vijesti