Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

0 kuna, a blizu Hrvatskoj: Sad znamo na kojem je fakultetu u Europi najjeftinije studirati

MojFaks | Vijesti, 12.01.2018.0 kuna, a blizu Hrvatskoj: Sad znamo na kojem je fakultetu u Europi najjeftinije studirati

Novo istraživanje pokazalo je u kojoj se europskoj državi nalazi fakultet na kojemu će studenti potrošiti minimalno love na školarinu i život, a ne biste vjerovali koliko nam je blizu.

U Italiji se nalaze dva najjeftinija fakulteta u Europi. Analizu najjeftinijih fakulteta u Europi provela je tvrtka FairFix, a na tron jeftinih zasjeli su Scuola Normale Superiore di Pisa u Pizi i Scuola Superiore Sant`Anna, također u popularnoj Pizi.

...Najelitnija mjesta za studente: Ovo su gradovi koji se mogu podičiti najvećim brojem TOP fakulteta...


...Idealni za studente: Top 9 europskih gradova za nezaboravno studiranje...


Tijekom analize koju je objavio portal Times Higher Education gledala se cijena školarine, troškovi života studenata, ali i jačinu novčane valute u zemlji, što je u ovom slučaju euro. Same nule našle su se na tablici dva spomenuta fakulteta što znači da studenti školarinu uopće ne plaćaju te su im troškovi života ondje minimalni.


Izvor: Times Higher Education

Ovo su izvrsne vijesti za studente koji si traže jeftine opcije studiranja vani, a Italija i ovako nije daleko.

Ivana Petrić
izvor: Times Higher Education
foto: Shutterstock


fakultetnajjeftiniji fakultetEuropaItalijaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se