Mojfaks.hr u Vijesti

Besplatni iPadovi za studente

Redovna studentska populacija na Sveučilištu u Pennsylvaniji možda nema besplatno školovanje. Nemamo ga ni mi. No zato oni imaju besplatne iPade...

1. travnja 2010 14:52
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Za svakog redovnog studenta po jedan. Stvarno neloše.

Tehnološki entuzijasti briju kako bi iPad mogao promijeniti način studiranja, učiniti knjižnice nepotrebnima i dovesti skripte i naslove s popisa literature ravno na vaš display. Na Seton Hill Universitiyju u Pennsylvaniji poželjeli su upravo to te će svakom redovnom studentu s početkom od jeseni 2010. dati besplatni Appleov gadget - stvar koju nešto manje nabrijani ljubitelji Stevea Jobesa nazivaju niti telefonom, niti laptopom.

Sveučilišni potencijal iPada je neupitan, unatoč nezgrapnosti u svim funkcijama koje pokušava zadovoljiti. Sva će ispitna literatura biti skoro dostupna na iBook storeu, a na spravicu možete i sami kuckati bilješke s predavanja. Problem će eventualno biti u tome što je iPad daleko više od obrazovnog pomagala, tako da su mogućnosti dekoncentracije neprebrojive, od surfanja webom, gledanja filmova do špananja igara.

Zvuči kulovito, no Seton Hill si prije svega želi nagruvati reputaciju i poželjnost i namlatiti se para od upisa. Šanse su ravne nuli da će vas iPad učiniti boljim studentom, no da će mnoge uputiti pravac eBaya na prodaju vrućeg ovosezonskog gadgeta, prilično je garantirano. 

Autor: Krešimir Dujmović

Još vijesti