Mojfaks.hr u Vijesti

Besplatno bežično surfanje odsad i na Kampusu: provjeri na kojim točkama

Time je nastavljena suradnja Grada Rijeke i Sveučilišta u Rijeci na području informacijsko komunikacijskih tehnologija i proširenja mreže besplatnog Wi-Fi Interneta u gradu.

21. studenog 2016 15:44
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Signal besplatnog bežičnog Interneta Grada Rijeke RIJEKA-FREE ACCESS od ovog je mjeseca dostupan i na Kampusu, kao dodana usluga postojećoj eduroam mreži.

Samo na području Kampusa, uz eduroam uslugu za znanstvenu zajednicu, usluga besplatnog bežičnog Interneta Grada Rijeke (SSID mreže RIJEKA-FREE ACCESS) sada je dostupna na čak 30 pristupnih točaka (Access Point – AP):

Akademija primijenjenih umjetnosti – 2 AP-a
Filozofski fakultet – Učiteljski fakultet – 12 AP-ova
Sveučilišni odjeli – 11 AP-ova
Građevinski fakultet – 2 AP-a
Studentski centar – 3 AP-a


Suradnja Grada Rijeke i Sveučilišta u Rijeci započela je u travnju 2015. godine kada je globalna eduroam usluga (Edukacijski Roaming) postala dostupna putem pristupnih točaka i elektroničke komunikacijske infrastrukture Grada Rijeke. Do tada je eduroam korisnicima bio dostupan isključivo na lokalitetima Sveučilišta u Rijeci, a dodatno je proširen unutar područja pokrivenosti signalom besplatnog bežičnog Interneta Grada Rijeke.

Eduroam je usluga autentifikacijskog pristupa Internetu svim članovima znanstvene zajednice (znanstvenicima, nastavnicima, studentima i drugom osoblju). Eduroam usluga dostupna je na 100 pristupnih točaka unutar područja pokrivenosti signalom besplatnog bežičnog pristupa Internetu Grada Rijeke.

L.B./izvor i foto: Grad Rijeka

Još vijesti