Mojfaks.hr u Vijesti

Bezvremenska ljepota: Beauty trikovi vizažista Marilyn Monroe

Jer njena je ljepota evergreen koji ćemo zauvijek pamtiti...

22. veljače 2016 17:24
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Davno prije Kim Kardashian i njenog vizažista Maria Dedivanovića postojali su Marilyn Monroe i njen šminker Allan \'Whitey\' Snyder.

Iako je možda još prerano za suditi, lijepa Marilyn zasigurno će ostati u sjećanju žena i muškaraca diljem planete puno dulje od brinete Kim. Pitate se zašto?

Možda zbog svevremenskih simbola ljepote koje pripisujemo baš njoj: crvenih usana, dugih i bujnih trepavica, blistave kože i odličnog make up-a, zahvaljujući njezinom šminkeru Allanu Snyderu.

Među njegovim klijenticama nije bila samo najpoželjnija plavuša svih vremena. Čak je i Katharine Hepburn koristila usluge ovog talentovanog šminkera, a dame koje su mu povjeravale svoj izgled bile su i Doris Day i Raquel Welch. Ako je Snyder savjetovao neke od najljepših i najprivlačnijih žena u povijesti, zašto ne biste i vi iskoristile pokoji njegov trik?



* Vazelin kao podloga za make up i highlighter

Iako vam se ideja da vazelinom zamijenite dnevnu kremu možda i ne sviđa, Marilyn je uživala u tome jer je hranio njenu kožu i davao joj divan sjaj. Imala je suhu i osjetljivu kožu koja joj je bila zahvalna na hidratiziranju vazelinom, a zauzvrat je uvijek odavala dojam da zrači prirodnom ljepotom i mladošću. U kombinaciji sa ružičastim i breskva rumenilima, koji su također njen zaštitni znak, pod svjetlima reflektora uvijek je izgledala svježe i blistavo. Snyder je vazelin aplicirao na jagodice i malo iznad obrva.

* Više nijansi ruža za usne


Iako su njene raskošne usne među prvim stvarima kojih se sjetimo kad čujemo njeno ime, Mailyn zapravo nije imala pune usne. Snyder se i ovdje poslužio trikom koji optički povećava usne: na sredinu usana stavljao je svijetliji ruž, a u kuteve tamniji. Nakon nanošenja ruževa, dodao bi malo vazelina u \'rupice\' koje se prirodno stvaraju iznad gornje i donje usne.

* Kap ulja na kapcima

Fatalna Monroe vjerovala je da ne postoji ništa privlačnije od sjajnih kapaka, a Snyder ga je postizao kokosovim uljem i vazelinom koje bi skromno aplicirao na njene kapke, nakon što bi završio sa šminkanjem.



* Oči poput Grete Garbo

Ovaj način šminkanja očiju Marilyn je nazivala - "oči Grete Garbo". Koristite bijele nijanse sjenila koje ćete nanijeti sve do obrva, ali i u unutarnje kuteve očiju što će "otvoriti" vaše oči i dati dubinu vašem pogledu.

* Četiri boje olovke za oči

Za dnevnu šminku je dovoljna olovka za oči - crna ili smeđa. Ali, Snyder je koristio obje boje, uvijek uz sam korijen trepavica. Osim toga, na vanjskom kutu očiju nacrtao bi dva trokuta, između gornje i donje linije oka kako bi ih dodatno povećao, a za završni dodir stavio bi točku crvenog tuša ili crvene olovke za oči u unutarnje kuteve očiju kako bi izgledale još blistavije.

* Rumenilo

Danas rumenilo i konturiranje nisu ništa novo, ali u to vrijeme Snyder je bio inovator po tom pitanju! Osim što je koristio rumenilo kako bi istaknuo i \'oblikovao\' njene obraze, ružičastim rumenilom napravio bi malenu točku na vrhu nosa. Zašto? Da ga vizualno skrati i učini ga savršeno oblikovanim.



* Lažne trepavice

Guste, jake i duge trepavice... to je ono po čemu je pamtimo. Ono što nije željela da se primijeti jest to da su njene trepavice bile – umjetne!  Zato ih je Allan uvijek rezao na pola i lijepio samo od sredine oka prema njegovom vanjskom dijelu, a one bliže nosu uvijek su bile kraće.

L.B./izvor: Marie Claire
foto: Pixabay

Još vijesti