Mojfaks.hr u Vijesti

Blokiran i Fakultet političkih znanosti

Studenti nisu zadovoljni predloženim izmjenama Zakona o znanosti i visokom obrazovanju te i dalje zahtijevaju potpuno javno financiranje...

24. studenog 2009 20:47
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks


Blokadi fakulteta danas su se priključili i studenti Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. Na današnjem sastanku održanom u 13 sati većina prisutnih glasala je za blokadu i time se pridružila svojim kolegama na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i studentima u Rijeci i Puli.

 

Ministar Fuchs najavio izmjene

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs najavio je izmjene Zakona o znanosti i visokom obrazovanju, prema kojima bi svi brucoši bili oslobođeni plaćanja školarina, a ovisno o broju ECTS bodova, taj bi status mogli zadržati i na višim godinama.

"Fakultet će besplatno upisati svi studenti, a nastaviti će besplatno studirati oni koji redovito budu izvršavali obveze", izjavila je premijerka Jadranka Kosor.

Studenti pak nisu zadovoljni predloženim izmjenama te i dalje zahtijevaju potpuno javno financiranje. Više o zahtjevima studenata pročitajte u članku Studenti objavili prijedlog izmjena Zakona o znanosti i visokom obrazovanju.

Dekan "blokirao" ulaz novinarima

Dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu odlučio je otežati novinarima ulaz u zgradu fakulteta postavivši obavijest da novinari nemaju pravu ulaza bez pisane molbe. Naravno, studenti Filozofskog fakulteta ne slažu se s odlukom svog dekana Damira Borasa.

Više o temi Studentski prosvjedi

Još vijesti