Mojfaks.hr u Vijesti

Borba protiv debljanja: fakultet brucošima dao fitness narukvice

Novopečeni studenti svaki dan moraju napraviti barem 10 tisuća koraka, a dobit će i ocjenu ovisno o napretku!

9. veljače 2016 16:20
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Sveučilište u Oklahomi bori se protiv "brucoških 7 kilograma" – nakupljanja kilograma koje nastaje kao posljedica promjena životnog ritma, stresa, nesanice i klopanja u menzama.

Fakultet Oral Roberts zahtijeva od svojih brusoša, njih 900, da nose FitBits, fitness narukvice kojima se mjeri njihova dnevna fizička aktivnost. Moraju svaki dan napraviti barem 10 tisuća koraka.

Studenti svoj fitness gadget mogu kupiti u dućanu na kampusu, a zajedno sa svim potrebnim udžbenicima na njega će potrošiti 150 dolara. Nakon što narukvicu stave na ruku, njihove fitness zapise i podatke mjere i spremaju na fakultetu.

Praćenje i bilježenje fizičke aktivnosti nije novina na ovom fakultetu. Prije fitness narukvica, studenti su sa sobom nosili bilježnice i tablete u koje bi zapisivali sve fitness aktivnosti na kojima su sudjelovali. Zaposlenici fakulteta nadaju se da će im ovakva narukvica olakšati dokumentiranje fitness napretka i zdravstvenog stanja.

"Naš je fakultet poznat po tome što brine za tijelo, um i duh, a smjestio se i u top 5 najzdravijih fakulteta u Americi", izjavio je dekan Oral Robertsona, William M. Wilson, uz napomenu da narukvice prate fizičku aktivnost studenata čak i kad nisu na fakultetu.

L.B./izvor: Seventeen
foto: Pixabay

Još vijesti