Mojfaks.hr u Vijesti

Bruxelles ove godine daje milijardu eura za zapošljavanje mladih

Europska komisija danas predlaže da se milijarda eura iz proračuna Inicijative za zapošljavanje mladih stavi na raspolaganje već ove godine. Time će se do 30 puta povećati pretfinanciranje koje države članice primaju za poticanje zapošljavanja mladih. Učinke tih sredstava osjetit će do 650 000 mladih osoba kojima će se olakšati brže pronalaženje posla.

5. veljače 2015 10:47
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Valdis Dombrovskis, potpredsjednik Komisije nadležan za euro i socijalni dijalog, izjavio je: \'Današnjim prijedlogom Komisija šalje jasan signal da je nezaposlenost mladih prioritet našeg političkog programa. Unaprijed ćemo isplatiti oko milijardu eura kako bismo poduprli aktivnosti država članica za vraćanje mladih na posao ili u obrazovni sustav, odnosno njihovo uključivanje u programe osposobljavanja. Na taj način mladi mogu pridonijeti gospodarstvu i društvu svojim vještinama i dinamikom, ali i povratiti svoje dostojanstvo.\'

Povjerenica EU-a za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage, Marianne Thyssen, izjavila je: Naši mladi trebaju posao, i to odmah. Neprihvatljivo je da više od petine mladih osoba na tržištu rada ne može pronaći posao. Ako više sredstava učinimo dostupnima ranije, možemo veći broj mladih vratiti na posao. Odlučna sam u ostvarivanju tog cilja.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Foto: sxc.hu
Izvor: Monitor.hr
I.N.

Još vijesti