Mojfaks.hr u Vijesti

Budući maturanti, pozor! Pogledajte kojih datuma se održava matura sljedeće godine

Ovogodišnji maturanti svoje će neslužbene rezultate matura dobiti sutra, 10. srpnja, a učenici koji sljedeće godine polažu državnu maturu od sada službeno mogu vidjeti sve važne datume koji ih očekuju.

9. srpnja 2019 18:10
Budući maturanti, pozor! Pogledajte kojih datuma se održava matura sljedeće godine

Budući maturanti, pozor! Pogledajte kojih datuma se održava matura sljedeće godine Foto: MojFaks

Državna matura koja će se održati sljedeće akademske godine krenut će nešto ranije – 1. lipnja, kada će svoje učenici čiji materinji jezik nije hrvatski, svoje znanje testirati iz češkog, mađarskog, srpskog te talijanskog jezika.


Budući maturanti moći će prijaviti ispite 1. prosinca, a rok za prijavu tih ispita bit će do sredine veljače. Rezultati će biti objavljeni također ranije, 8. srpnja, a konačni rezultati bit će objavljeni četiri dana nakon roka za žalbu – 14. srpnja 2020. godine.


Novost u odnosu na prethodne godine je raspored kada se pišu obavezni predmeti: dok su se Engleski jezik, Hrvatski jezik te Matematika prethodnih godina pisali predzadnji ili zadnji tjedan matura, sljedeće godine Engleski jezik A i B razina pišu se već 3. lipnja, Hrvatski jezik na obje razine 16. lipnja te Matematika na zadnji dan matura, 29. lipnja.


No vrijeme matura ostalo je isto – ukoliko se u jednom danu piše više od jedne mature, prva će se pisati u 9 sati, a druga u 14 sati. Cijeli kalendar pisanja matura možete pogledati ovdje.


P.H.

Foto: ncvvo.hr

Još vijesti