Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Čak 39% ispitanika za uvođenje ruskog u hrvatske škole!

MojFaks | Vijesti, 06.08.2014.Čak 39% ispitanika za uvođenje ruskog u hrvatske škole!

Poznavanje stranih jezika itekako je važno na sve konkurentnijem tržištu rada. Znanje engleskog jezika se podrazumijeva te se očekuje i 'baratanje' drugim jezicima. Koje jezike bi trebalo uvesti u obrazovni sustav radi potreba tržišta rada, istražio je portal EduCentar na više od 450 ispitanika...

Većina ispitanika (39%) zalaže se za uvođenje ruskog jezika u škole jer je Rusija 'značajno i veliko tržište'.
Rusi započinju ekspanziju pa ga već učim“ komentira jedan od ispitanika, dok se drugi nadovezuje da je u pitanju 'sve popularniji jezik'.

Trećina ispitanika (30%) je među ponuđenim odgovorima odabralo 'nešto drugo', navodeći pritom jezike kao što su španjolski, talijanski, francuski i njemački.
Zanimljiv je komentar jednog ispitanika koji smatra da je potrebno uvođenje jezika koji više nisu 'živi' kako bi se smanjila nepismenost: „Dosta nepismenosti. Latinski i starogrčki, ne samo u gimnazije nego u sve škole.

Malo više od petine ispitanika (23%) je za uvođenje kineskog jezika. „Mislim da bi ga već sada trebalo uvesti u škole jer će u budućnosti zasigurno biti 'broj jedan' poslovni jezik.

Tek 8% ispitanika smatra da je u sadašnjem ili budućem poslovnom okruženju nužno poznavanje japanskog jezika.

L.B./izvor: EduCentar
foto:sxc.hu


strani jeziciškoleanketaEduCentarruski jezikKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se