Mojfaks.hr u Vijesti

Još jedan grad na moru raspisao natječaj: Stipendije za darovite, deficitarna zanimanja, socijalno ugrožene...

Grad Rijeka raspisao je natječaj za dodjelju stipendija studentima i učenicima. Ukupno, Rijeka će dijeliti 63 nove stipendije, a njih 44 je predviđeno za darovite studente.

26. listopada 2018 11:55
Još jedan grad na moru raspisao natječaj: Stipendije za darovite, deficitarna zanimanja, socijalno ugrožene...

Još jedan grad na moru raspisao natječaj: Stipendije za darovite, deficitarna zanimanja, socijalno ugrožene... Foto: MojFaks

Grad Rijeka objavio je natječaje za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima, zatim studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe ustanova na području grada Rijeke te natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima prema socijalnim kriterijima u školskoj/akademskoj godini 2018./2019., piše na službenoj internetskoj stranici Grada.

Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objave Natječaja, odnosno 2. studenoga 2018. Natječajem za darovite učenike i studente dodijelit će se ukupno 63 nove stipendije. Grad Rijeka dodjeljuje 19 stipendija za darovite učenike 3. i 4. razreda srednjih škola i 44 stipendije za darovite studente. (Natječaj  za dse nalazi na linku).

Izvor: Wikipedia@RijekaPhotos

Mjesečni iznos od 850,00 kuna dodijelit će se za razdoblje od 9 mjeseci, za korisnike stipendije koji se školuju u Rijeci.
Mjesečni iznos od 1.100,00 kuna dodijelit će se za razdoblje od 9 mjeseci, za korisnike stipendije koji se školuju izvan Rijeke.

Temeljni kriterij za izbor korisnika stipendije je darovitost. Pristupnici natječaju za dodjelu stipendija Grada Rijeke boduju se prema uspjehu u obrazovanju, priznatim postignućima, te prema mišljenju profesora-mentora i rezultatima psihologijskog testiranja. Prijavu na Natječaj za darovite studente pristupnik obavezno ispunjava u elektroničkom obliku na obrascu (online pristupnica) dostupnom na internetskoj stranici Stipendisti online prijava pristupnika, uz koju treba priložiti i potrebnu dokumentaciju. Online prijava omogućuje bržu i lakšu prijavu pristupnika na Natječaj, automatizira i ubrzava postupak prikupljanja podataka, bodovanja i rangiranja pristupnika.

Izvor: Shutterstock

Uvjeti i kriteriji za stjecanje prava na dodjelu stipendija darovitim učenicima srednjih škola i studentima određeni su Odlukom o stipendiranju darovitih učenika srednjih škola i studenata, a čiji sastavni dio su Kriteriji za izbor korisnika stipendije Grada Rijeke.


Natječaj za dodjelu stipendije prema socijalnim kriterijima:


- 10 stipendija za učenike srednjih škola
- 4 stipendije za studente

Izvor: Shutterstock

Mjesečni iznos stipendije je 850,00 kuna i dodjeljuje se za 12 mjeseci školske/akademske godine.
Broj stipendija te visinu mjesečnog iznosa stipendija za svaku školsku/akademsku godinu utvrđuje gradonačelnik Grada Rijeke na temelju Odluke o stipendiranju učenika srednjih škola i studenata prema socijalnim kriterijima, a čiji sastavni dio su Kriteriji za stjecanje prava za dodjelu stipendije.

Natječaj pogledajte ovdje.

Natječaj za dodjelu stipendije za deficitarna zanimanja:


Natječajem za dodjelu stipendija studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe ustanova na području grada Rijeke u akademskoj godini dodijelit će se 4 stipendije za studente koji se obrazuju za sljedeća deficitarna zanimanja:

- 2 stipendije – magistar/magistra logoped,
- 2 stipendija – magistar/magistra ranog i predškolskog odgoja

Izvor: Unsplash

Mjesečni iznos stipendije je 1.100,00 kuna i dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine. Pravo na podnošenje zahtjeva za dodjelu stipendije imaju učenici, odnosno redoviti studenti koji su državljani Republike Hrvatske i imaju prebivalište na području grada Rijeke. Svi ostali uvjeti, kao i kriteriji kojima pristupnici moraju udovoljavati navedeni su u uvjetima svakog pojedinog natječaja.

Natječaj za dodjelu stipendija za deficitarna zanimanja pronađite ovdje.

Sve o natječajima i kriterijima saznajte na linku.

Ivana Petrić
foto: fpz.unizg.hr

Još vijesti