Mojfaks.hr u Vijesti

Cat power: Zašto bi se svaka djevojka trebala ponašati kao mačka

Iako zvuči totalno suludo, biti žena mačka ima smisla!

31. srpnja 2015 18:07
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

"Sama posadi svoj vrt i ukrasi tlo umjesto da čekaš nekog drugoga da ti donese cvijeće", Veronica A. Shoffstall

Iako nije uobičajeno uspoređivati djevojke s domaćim životinjama (barem ne u pozitivnom smislu), mačke mogu pružiti dobar dojam kako izvući maksimum iz ovog suvremenog doba i dejtanja s dečkima.

Svijet nam govori da je pas najbolji čovjekov prijatelj i za to postoje dobri razlozi. Psima je potrebna neprestana pažnja i izljevi ljubavi i emocija. Kad izgube svoje prijatelje – čak i na nekoliko dana – psi će postati deprimirani i uvenut će kao cvijeće. Pas će napraviti sve za svog vlasnika ili prijatelja.

Kakav bi to život bio? Život u kojem izljevi ttuđe ljubavi i emocija prema nama diktiraju naše dobro raspoloženje i nije neki veseli život. Stoga bi, umjesto kao psi, možda više trebali biti poput mačaka. Jer mačkama je svejedno...



* Mačke su neovisne, ponekad usamljenici koji uživaju u svojoj samoći i intimi. Potpuno su zadovoljne same sa sobom i uvijek su svjesne koliko su zapravo super i odlične i jedinstvene, bez obzira na društvo koje ih okružuje. Ukratko – mačke su zaljubljene same u sebe i tako bi nekako i trebalo biti (ne mislimo ovdje na patologije i narcisoidnost).

* Mnogo toga se može naučiti od mačaka, a ljubav prema sebi je jedna od takvih stvari. Nikada nećeš biti sretna ako ne budeš voljela samu sebe: svaku malenu manu na svome tijelu, svaki dio svog karaktera, svaku misao (koliko god šašava bila) koja ti se vrzma po mozgu.

* Ako prvo budeš voljela sebe, neće ti trebati netko drugi da te usrećuje – barem ne da budeš sretna i uspješna. To će ti dati prednost i osigurati ti preživljavanje u ovoj džungli koju zovemo život.



* Budi i malo sebična kao mačka. Sebičnost nije uvijek nužno loša stvar. Radi ono što želiš raditi i iz vlastitih poriva, interesa i samoljublja. Pronađi ono što te usrećuje i uživaju u tome – punim plućima.

Zgrabi šapama sve što ti život pruža. Budi više kao mačka, a manje kao pas.

L.B./izvor: The Odyssey Online
foto: Freeimages

Još vijesti