Mojfaks.hr u Vijesti

Čeka vas 35 stipendija: Grad u Varaždinskoj županiji raspisao natječaj za dodjelu novčane potpore studentima

Studenti iz zapadnog dijela Varaždinske županije, odnosno, iz Ivanca, mogu aplicirati za stipendije po različitim kategorijama. Ove akademske godine, dodijelit će se 35 novih stipendija, a kriteriji su: socijalni status, uspjeh u školovanju i deficitarna zanimanja.

30. listopada 2018 11:05
Čeka vas 35 stipendija: Grad u Varaždinskoj županiji raspisao natječaj za dodjelu novčane potpore studentima

Čeka vas 35 stipendija: Grad u Varaždinskoj županiji raspisao natječaj za dodjelu novčane potpore studentima Foto: MojFaks

Grad Ivanec raspisao je natječaj za dodjelu stipendija studentima za akademsku godinu 2018./2019.  U novoj akademskoj godini Grad će dodijeliti novih 35 stipendija i to 30 na temelju socijalnog statusa i uspjeha u školovanju te pet stipendija za deficitarna zanimanja.  Pritom valja naglasiti da Grad Ivanec temeljem kriterija deficitarnosti zanimanja nastavlja stipendirati pet studenata iz prošlih godina, iz čega proizlazi da Grad novčano pomaže studiranje ukupno 40 stipendista, piše na službenoj internetskoj stranici Ivanca.

Grad Ivanec preko stipendija pokušava zadržati mlade da rade na području Varaždinske županije... izvor: croatia.hr

S obzirom na to da su pojedina zanimanja izrazito deficitarna i da na našem području postoji velika potreba za njima, Grad – u želji da stimulira školovanje za ova zanimanja i da takve kadrove zadrži na domicilnom području - u novoj akademskoj godini povećava iznose stipendija za deficitarna zanimanja s dosadašnjih 500 na 800 kuna mjesečno. Deficitarnim zanimanjima proglašeni su mag./inž.elektrotehnike i strojarstva, doktori medicine te mag.farmacije i logopedije.

Ako kvota za ova zanimanja ostane nepopunjena, dodijelit će se stipendije za druga deficitarna zanimanja i to za mag./inž. građevinarstva te za mag. edukacije matematike i fizike. Stipendije za deficitarna zanimanja dodjeljuju se pod uvjetom da njihovi korisnici nakon završetka studija, ako postoji potreba, ostanu raditi na području grada Ivanca najmanje onoliko vremena koliko su dobivali stipendiju, na što će se studenti obvezati ugovorom.

Izvor: MojPosao.hr

Rok za podnošenje prijava na natječaj je 7. studeni 2018. godine, a svi detalji dostupni su u dokumentima u privitku na službenoj stranici Grada Ivanca.

Ivana Petrić
foto: ivanec.hr

Još vijesti