Mojfaks.hr u Vijesti

'Central Perk' živi: otvorio se kafić iz popularne serije ‘Prijatelji’

Obožavatelji jedne od najpopularnijih američkih serija – “Prijatelji” – konačno su dobili priliku postati dijelom televizijske povijesti i srknuti kavicu u kafiću u kojem su to činili i njihovi slavni idoli...

17. rujna 2014 15:26
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Naime, poznati kafić iz serije “Central Perk”, u kojem su Monica, Chandler, Rachel, Ross, Joey i Phoebe “visili” i dijelili i dobro i zlo, ponovo je oživio u New Yorku.

Riječ je o lokalu koji je identičan onomu iz serije, iako se ne nalazi na tom istom mjestu. Zapravo, malo je onih koji znaju da kafić ovog imena, u kojem se ekipa često okupljala, a koji je nadahnuo mnoge druge kafiće diljem svijeta, nije niti postojao u New Yorku nego su scene snimljene u studiju u Los Angelesu.

Kafić je otvoren u znak obilježavanja 20 godina od emitiranja prve epizode, a radit će do 18. listopada. Posjetioci imaju priliku popiti kavu, udobno se smjestiti na poznatom kauču, ali i uživati u glazbi (nadamo se i legendarnoj stvari “Smelly Cat” u izvedbi jedinstvene i neponovljive Phoebe.



Sama serija obilježila je pop-kulturu širom svijeta, a neke od njihovih uzrečica postale su planetarno popularne, pa se i danas koriste u svakodnevnom govoru.

O tome kakav je utjecaj imala govori i podatak da je veliki broj imigranata učio engleski gledajući “Prijatelje”. Zadnja epizoda emitirana je 6. svibnja 2004., a bila je jedna od najgledanijih u televizijskoj povijesti.

L.B./izvor: Nezavisne novine
foto: screenshot/YouTube

Još vijesti