Mojfaks.hr u Vijesti

Čudo na hrvatskim fakultetima: zaposlen prvi stranac!

Fakultet političkih znanosti u Zagrebu (FPZG) nedavno je napravio veliki korak u svojoj internacionalizaciji jer je prvi put u radni odnos primio osobu koja nema hrvatsko državljanstvo. U konkurenciji 10 kandidata za nastavnika engleskog jezika izabran je Amerikanac dr. Cody McClain Brown.

18. lipnja 2014 12:42
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

"Kao stranac zaposlen na Sveučilištu u Zagrebu, sada sam ‘čudo’. No, Hrvatska je dio EU i globalnog svijeta u kojem je posve normalno da fakulteti budu internacionalni - kaže Cody Brown. Rođen u Tulsi u državi Oklahoma, Cody Brown diplomirao je engleski na Sveučilištu Loyola u New Orleansu i magistrirao politologiju na Državnom sveučilištu Oklahoma. Doktorirao je na Sveučilištu Kanzas na temu “Zašto su se borili: Razlozi sudjelovanja u ratu u Hrvatskoj“.



- U Hrvatsku sam došao zbog supruge Silvane. Upoznali smo se u Oklahomi, gdje je ona bila na stipendiji ‘Ron Brown’. Zatim sam dobio Fulbrightovu stipendiju na FPZG-u, a moj domaćin na fakultetu bio je prof. Dejan Jović - ispričao je Brown koji je u sklopu svoga doktorata intervjuirao tridesetak dragovoljaca Domovinskog rata iz Dalmacije, Slavonije i Zagreba. Kako je postao otac djevojčice Mare, Cody Brown odlučio je svoj novi dom zasnovati u Hrvatskoj.

Više o ovom “čudnovatom” profesoru pročitajte ovdje.

L.B./ izvor: Jutarnji list
foto: Twitter, Američki institut

Još vijesti